Αναζητούν καρδιολόγους μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

Την άμεση παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου ζήτησε με επείγον μήνυμα της η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ σχετικά με την εξεύρεση γιατρών- καρδιολόγων για την στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Το ζήτημα αναδείχθηκε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την προηγούμενη εβδομάδα από τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Γαλάνη ο οποίος αναφερόμενος στην οριακή κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, τόνισε ότι εστάλησαν επιστολές για το θέμα στην διοίκηση της 4ης ΥΠΕ όσο πλησίαζε ο καιρός που οι δυο καρδιολόγοι θα έβγαιναν σε αναστολή εργασίας αφού τα πιστοποιητικά νόσησης τους θα έληγαν.

Την σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης ο οποίος τόνισε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να λειτουργήσει μια κλινική με δυο γιατρούς εξυπηρετώντας πέρα από τα δικά της περιστατικά και τις ανάγκες άλλων κλινικών.

«Το προωθήσαμε άμεσα ως εξαιρετικά επείγον» δήλωσε ο κ Παπανδρούδης τονίζοντας ότι και ο ίδιος κάνει προσωπική επαφή με συναδέλφους ειδικούς καρδιολόγους για το θέμα .

«Δεν έχω το δικαίωμα και δεν μπορώ να πιέσω κανέναν ανέφερε χαρακτηριστικά , ο καθένας παίρνει μόνος του τις αποφάσεις του. Το τονίζω υπάρχει μεγάλη ανάγκη και είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί» διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα έχουμε κάποια συνδρομή γιατρών για το θέμα.

Αναφορικά με το γεγονός αν τελικά γίνει επίταξη, απάντησε ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ που να προβλέπει επίταξη καρδιολόγου χωρίς να αποκλείει το γεγονός να γίνει κάτι τέτοιο «Η κυβέρνηση» κατέληξε, «έχει την δυνατότητα να νομοθετεί και να αποφασίζει».