Διαμορφώθηκε το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Εβρου ΄΄Αλέξιος Κομνηνός΄΄ την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, τα εκλεγμένα μέλη συνήλθαν την Πέμπτη 7/10/2021 στο κτίριο του συλλόγου για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα , το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Στεφανίδης Παύλος
  • Αντιπρόεδρος: Κοτακίδου Δέσποινα
  • Γεν. Γραμματέας: Πανταζίδου Ουρανία
  • Ταμίας: Στεφανίδου Δέσποινα
  • Μέλη: Ιωσηφίδης Σάββας, Παπαδόπουλος Κώστας, Γωνιάδης Χριστόφορος
  • Αναπληρωματικά μέλη: Δημητριάδης Παναγιώτης, Σπυρίδης Ιορδάνης, Μιχαηλίδης Χαράλαμπος

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Νομού Εβρου, Ποντίους και Φίλους όπως πλαισιώσουν το Σύλλογο για να μπορέσει αυτός να υπάρχει και να συνεχίσει το έργο το οποίο μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας εδώ και έναν αιώνα, που είναι η διάσωση και διάδοση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. Η γνώση της ιστορίας εκείνης θα μας δώσει ένα πρόσθετο συναίσθημα υπερηφάνειας.

Ο σύλλογος, εκτός από τα μαθήματα χορών ή τις εκδρομές κ.α. ψυχαγωγικού χαρακτήρα εκδηλώσεων οφείλει να παρουσιάσει την ιστορία , τη λαογραφία και τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού σε όλες τις εκφάνσεις του.

Προσπάθεια και πρόθεση του Δ.Σ. είναι η αξιοποίηση και άλλων μελών του συλλόγου (αναπληρωματικών του Δ.Σ & απλών μελών) ώστε να συνδράμουν στις δραστηριότητες-υποχρεώσεις αυτού, βασιζόμενοι στην αγάπη για τον σύλλογο και την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά από το βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τις  πατρογονικές εστίες τους και την εγκατάστασή τους στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε χωριά του υπόλοιπου Νομού Εβρου (τα πρώτα κύματα προσφύγων άρχισαν να καταφθάνουν από τον Ιούνιο του 1920) , θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι στο να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορία και τη μνήμη των προγόνων μας , που γενοκτονήθηκαν από το Τουρκικό κράτος.

Είναι χρέος του συλλόγου, χρέος όλων μας να προσπαθήσουμε με αγάπη και σεβασμό, ώστε ν΄ αφήσουμε πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.