Κάτοικοι Τυχερού: «Ο αγώνας τώρα αρχίζει»

Στις επάλξεις παραμένουν οι κάτοικοι του Τυχερού του Δήμου Σουφλίου αναφορικά πάντα με την τύχη του στρατοπέδου «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα, το οποίο οι πληροφορίες θέλουν να οδηγείται σε λουκέτο μαζί με την κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας την οποία φιλοξενεί.

Την Παρασκευή η Οργανωτική Επιτροπή των κατοίκων που συντονίζει τον αγώνα υπέρ της διατήρησης του στρατοπέδου συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη από όπου και πήραν την πληροφορία ότι στο επόμενο διάστημα θα επισκεφτούν την περιοχή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Παρά ταύτα κρίθηκε αναγκαίο να γίνει και μία συγκέντρωση στον οικισμό, το πρωί της Κυριακής στην οποία παρέστησαν κάτοικοι και θεσμικοί με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο να υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας τώρα αρχίζει – ζητάμε ενημέρωση».
Σε όλες τις από μικροφώνου τοποθετήσεις ο κοινός τόπος ήταν η ανάγκη παραμονής του στρατοπέδου ως έχει και η ενίσχυση του αντί για υποβάθμιση με άξονα το εθνικό αλλά και το τοπικό συμφέρον.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης και οι βουλευτές του νομού.