Στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας μετατίθενται Μητρετώδης και Κούκλατζης και αποκτούν “μόνιμη κατοικία” στην Τουρκία …

07 stariotikoi

Σε έναν νομικό ελιγμό που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός για την απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης προχώρησε το ΥΠΕΘΑ, 48 ώρες μετα τη συνάντηση των δύο αρχηγών ΓΕΕΘΑ ( Ελλαδας – Τουρκίας ) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ!

Στη διπλωματική αντιπροσωπεία της πρεσβείας μας στην Άγκυρα μετατίθενται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, (ΣΑΓΕ) όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος.

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού.

Με την κίνηση αυτή, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης – στους οποίους δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες – θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι».

Η σημερινή απόφαση του ΣΑΓΕ, βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με σκοπό συγγραφεί σχετική τροπολογία και να προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να την αποδεχτεί και να προχωρήσει έτσι το ΥΠΕΘΑ σε υλοποίησή της με την κατάθεση σε κάποιο από τα σχέδια νόμου του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν λίαν συντόμως στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε και υλοποιήθηκε για τρεις λόγους:

Νομικό, που θα αποτελέσει τον άσσο στο μανίκι της υπερασπίσεως του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλακίσεώς τους που θα υποβληθεί λίαν συντόμως, καθώς έτσι τα δυο στελέχη του Στρατού μας αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης.

Οικονομικό, καθώς έτσι υλοποιείται η υπόσχεση των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία προσπάθεια τονώσεως του ηθικού τους αλλά και καλύψεως των αναμφισβητήτων εξόδων των οικογενειών τους, για να λαμβάνουν «αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό».

Ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό – εκτιμούν πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ – ότι καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξεχνούν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....