Ο Πρόεδρος της Βουλής στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης

03 capture-62

Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη,  που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που τους επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Βούτσης μετέφερε στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και τους διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τουςΤου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Βούτσης μετέβει στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας.  Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητεί  την άμεση απελευθέρωσή τους». Αυτό επισήμανε ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης σε δήλωση του, μετά την συνάντηση που είχε με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς την περασμένη Δευτέρας στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ο κ. Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς με την ιδιότητα του Προέδρου της Μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας και ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση: «Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους». Μάλιστα, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, αφιέρωσε στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και μια κρητική μαντινάδα:
«Ο άντρας που ‘χει με Αρχές,
όμορφες μεγαλώσει,
Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί,
να τονε ταπεινώσει».

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....