Ξεκινάει η αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών στoν Ερυθροπόταμο και σε ρέματα των Δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο και σε 15 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Μιχάλη Κούγκουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών στoν Ερυθροπόταμο και σε ρέματα των Δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις αποκατάστασης σε αναχώματα τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τις βροχοπτώσεις του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν στο Πλατύ Ρέμα του Δήμου Ορεστιάδας, στα ρέματα της Λάδης, της Πολιάς, του Αλεποχωρίου και της Αβδέλλας στο Δήμο Διδυμοτείχου, στον Ερυθροπόταμο στην περιοχή του Μ. Δέρειου, και στο ρέμα Μαγγαζίου, από το ύψος της Δαδιάς μέχρι τον ποταμό Έβρο, στο Δήμο Σουφλίου.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 15 μήνες από την έναρξη κατασκευής του.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Σταμπόλογλου.