Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο αίτημα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής και θεωρούν αναγκαία τη σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαιτήσουν την παραμονή του τμήματος στο Διδυμότειχο, αλλά και την άμεση νομοθέτηση ίδρυσης της Σχολής Ψυχολογίας, ώστε να ενταχθεί στο φετινό μηχανογραφικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έφερε πλήγμα στο μειωμένο αριθμό εισακτέων, καθώς οι συμμετέχοντες εξέτασαν και αιτήματα και ρυθμίσεις, για την ευελιξία και τη βέλτιστη λειτουργία της σχολής, ενώ διεκδικούν και την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Αναμένεται το επίσημο ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα, αλλά και ο προγραμματισμός δράσεων και κινητοποιήσεων με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, οι 4 βουλευτές του νομού ο Αν. Δημοσχάκης, ο Χρ. Δερμετζόπουλος , η Αν. Γκαρά, ενώ ο Στ. Κελέτσης εκπροσωπήθηκε. Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρ. Χατζηγιάννογλου, Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης , όπως και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου ο Π. Πατσουρίδης, ο Χρ. Τοκαμάνης, ο Θ. Σκίνδρης και οι γιατροί αλλά και καθηγητές της σχολής ο Κ.Βαφειάδης και ο Α. Παπανδρούδης.