Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

mme41-300x194

Σάλος με το «μάθημα της αγάπης» στην Τουρκία – Ρωτάνε τα παιδάκια πόσο αγαπάνε τον Ερντογάν

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από την αποκάλυψη πως δημοτικό σχολείο στην περιφέρεια του Ισκεντερούν, διδάσκει έναν διαφορετικό μάθημα θρησκευτικών.  Όπως αναφέρουν γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, κατά τη διάρκεια του ανάλογου μαθήματος των θρησκευτικών, οι δάσκαλοι έχουν αρχίσει να παίζουν ένα νέο «παιχνίδι» με τα παιδιά.

tourkia_sxoleio

Το παιχνίδι ονομάζεται «ακολουθώντας την αγάπη»  και διεξάγεται με τη μορφή ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις είναι πολύ απλές: «Ποιος αγαπάει τον Φετουλαχ Γκιουλέν [τον οποίο η κυβερνηση κατηγορεί για το πραξικόπημα]; Ποιος αγαπάει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν;» και οι ερωτήσεις αυτές συνεχίζονται για τα πολιτικά κόμματα της χώρας: «Ποιος αγαπάει το ΑΚΡ; Ποιος αγαπάει το CHP; Ποιος το HDP;»

Ενώ σύμφωνα με δάσκαλο του δημοτικού σχολείου τα παιδιά ενημερώνονται για το πραξικόπημα και για τον «ρόλο» του Ερντογάν στην προάσπιση της Δημοκρατίας.

«Ποιος γνωρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν; Στις 15 Ιουλίου κακοί στρατιώτες προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην χώρα αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] τους εμπόδισε» αναφέρουν στα παιδιά, με τον διευθυντή του σχολείου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  να θέλει να ενημερώσει τα παιδιά του σχολείου για το πραξικόπημα και τον ρόλο του Προέδρου ώστε  να τα εμψυχώσει.

Το σχολικό έτος στην Τουρκία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην χώρα στις 15 Ιουλίου αρκετά είναι τα σχολεία που έχουν προβεί σε διάφορες δράσεις κατά του πραξικοπήματος, με το σχολείο που ανέβασε θεατρική παράσταση με θέμα το πραξικόπημα μέχρι στιγμής να ξεχωρίζει.

 

Κλυδωνίζεται η χώρα επειδή αλλάζουν χέρια δυο κανάλια

 

Ή αλλιώς γιατί πλήρωσαν 250 εκ ευρώ για επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοφόρες 

Εφτά χρόνια κρίση, τρία μνημόνια, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι. Και δεν άνοιξε ρουθούνι… Μέχρι που ήρθε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η αντιπολιτευτική λύσσα κομμάτων και ΜΜΕ απειλεί να αφανίσει τη χώρα!

Κι όλη αυτή η οργή, το μίσος, η κινδυνολογία και η καταστροφολογία, επειδή τόλμησαν κάποιοι , να ρυθμίσουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια να θιγούν ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα! Και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που απέκτησαν ελέω Θεού!

Πώς είναι δυνατόν όμως να κλυδωνίζεται μια ολόκληρη χώρα, επειδή αλλάζουν χέρια δύο άδειες… Ενώ όταν χρεοκόπησε και ο λαός της φτωχοποιήθηκε δεν χύθηκε ούτε ένα δάκρυ από τα κανάλια της οργής;

Όχι μόνο δεν υπάρχει προηγούμενο στον τρόπο με τον οποίο ασκείται αντιπολίτευση από κόμματα και ΜΜΕ στην κυβέρνηση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών… Αποδεικνύοντας ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό και γιατί 30 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να ρυθμίσει το τοπίο… Επιπλέον εξηγείται και γιατί έσκασαν 250 εκατομμύρια για επιχειρήσεις που μόνο κερδοφόρες δεν είναι!

 

 

Ιρλανδία: 20.000 διαδηλώνουν σε καταρρακτώδη βροχή για το δικαίωμα στην άμβλωση!

marchforchoice2015-300x225

Σε λίγες εβδομάδες θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ιρλανδικό κοινοβούλιο το ενδεχόμενο να καλεστεί δημοψήφισμα για την κατάργηση του Άρθρου 8 του Συντάγματος. Το Άρθρο αυτό απαγορεύει -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- την άμβλωση, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες να καταφεύγουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για να υποβληθούν στην επέμβαση, ή να παίρνουν «παράνομα» το χάπι της άμβλωσης.

Η συζήτηση και ψηφοφορία στην ιρλανδική βουλή είναι αποτέλεσμα της πρότασης της βουλευτή του «Σοσιαλιστικού Κόμματος – CWI» (αδελφή Οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) Ruth Coppinger.

Στην εκστρατεία για την κατάργηση του Άρθρου 8 συμμετέχουν δυναμικά γυναίκες (και άντρες) όλων των ηλικιών, διεκδικώντας το αυτονόητο: να έχουν οι ίδιες τον έλεγχο των σωμάτων τους!

Μια πολύ συμαντική στιγμή της πολύμηνης εκστρατείας ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Δουβλίνο, με κεντρικό σύνθημα «Πορεία για την Επιλογή». Κατά τη διάρκεια της ημέρας έβρεχε καταρρακτωδώς, ωστόσο πάνω από 20.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους!

Με πλακάτ και συνθήματα όπως «Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή», «Δεν είμαι δοχείο», «Δεν είμαι απλά μία μήτρα που περπατάει», οι διαδηλώτριες εξέφρασαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο έλεγχος στα κορμιά και στις ζωές τους πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Εκτός από φεμινιστικές/γυναικείες και πολιτικές οργανώσεις, στην πορεία συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και μια σειρά συλλογικότητες εργαζομένων που υποστηρίζουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, από σχετικούς με το θέμα επαγγελματικούς κλάδους, όπως γιατροί, μαίες και δικηγόροι.

Πρόσφατα, η ιρλανδική κοινωνία, αποφάσισε με δημοψήφισμα να θεσμοθετήσει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο, με πλειοψηφία που άγγιξε το 62% και έφτασε πολύ ψηλότερα στις πιο φτωχές, εργατικές γειτονιές της χώρας!

Σε μία χώρα όπως η Ιρλανδία, όπου η Καθολική Εκκλησία ελέγχει σε μεγάλο βαθμό μια σειρά τομείς του κράτους, όπως η Παιδεία και η Υγεία, η θέσπιση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο, αποτελεί μια πολύ μεγάλη νίκη!

Μια νίκη, που σήμερα το κίνημα προσπαθεί να επεκτείνει στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα τους και τη ζωή τους.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....