Σειρά επισκέψεων εργασίας του Σαουδάραβα Πρέσβη στον Έβρο

Ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr. Saad Alammar επισκέφθηκε την περιοχή την περασμένη Τρίτη και συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Περιφέρειας ΑΜΘ και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου. Για το θέμα ο κάθε φορέας εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωσή του, περιγράφοντας το αποτέλεσμα των συναντήσεων.

Αναλυτικά:

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Dr. Saad Alammar είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο κ. Μέτιος του παρέθεσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της Περιφέρειας και της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr. Saad Alammar είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στην Αλεξανδρούπολη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον Πρέσβη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου με άξονα τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική του θέση, καθώς αποτελεί πλέον ενεργειακό κόμβο λόγω των μεγάλων έργων υποδομών φυσικού αερίου, όπως ο LNG με τον FSRU, ο TAP, ο IGB. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναπτυξιακή προοπτική του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και στις δυνατότητες που προσφέρει στις συνδυασμένες μεταφορές, καθώς μπορεί να υπάρξει συνέργεια με τα λοιπά δίκτυα, τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ και τον σιδηρόδρομο, για τον οποίο μάλιστα επίκειται αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε αναφορά στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας, και υπογράμμισε, επίσης, τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις σαουδαραβικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.
Ο κ. Alammar δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει κι άλλη επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή συνοδευόμενος από κλιμάκιο οικονομικών παραγόντων της χώρας του.

Στο Επιμελητήριο Έβρου

Τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr. Saad Alammar υποδέχτηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Ουζουνόπουλος» του Επιμελητηρίου Έβρου, ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης.
Ο Σαουδάραβας διπλωμάτης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές δυνατότητες και προοπτικές του Έβρου, καθώς όπως είπε η χώρα του επιδεικνύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα με ιδιωτικά κεφάλαια.
Ο κος Τοψίδης σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Απόστολο Παλακίδη έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του Έβρου, των προοπτικών του, αλλά και των σημείων επενδυτικού ενδιαφέροντος που σε συνδυασμό και με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο καθιστούν τον νομό ελκυστικό σε νέες επενδύσεις, που εφόσον κινούνται στοχευμένα μπορούν να είναι ιδιαιτέρως αποδοτικές τόσο για τους επενδυτές, όσο και για την τοπική κοινωνία.
Ο Σαουδάραβας πρέσβης και οι συνεργάτες του κατέγραψαν την παρουσίαση, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκαν για επανάληψη των επαφών στο εγγύς μέλλον.