Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ Έβρου για την Παιδεία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς δράσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας.

Για την περιοχή της Θράκης κήρυξε Στάση Εργασίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο των τριών νομών (Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης) να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2022 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία, 3ωρη Στάση Εργασίας Συναδέλφισσες

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας στη χώρα μας δυστυχώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Η λειτουργία των σχολείων δίχως τη στοιχειώδη  μέριμνα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21, η μισθολογική υποβάθμιση (με ταυτόχρονες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και την ενέργεια), η ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων (τρίμηνες συμβάσεις) την ίδια ώρα που πληθώρα κενών δεν έχει ακόμα καλυφθεί, η δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ) τη στιγμή που τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης, στην πραγματικότητα, έχουν εγκαταλειφθεί και οι Δήμοι «σφυρίζουν» αδιάφορα, ο αυταρχισμός και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν μια δυστοπική πραγματικότητα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και το μέλλον των παιδιών μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

Χρέος μας να αναδείξουμε τα προβλήματα στον χώρο της Εκπαίδευσης και να διεκδικήσουμε:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, κάλυψη των αναγκών καθαριότητας κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες πραγματικά κενά των σχολικών μονάδων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη κοινή συγκέντρωση για τους τρεις νομούς της Θράκης που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 13:00 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Για το λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε την εκπαίδευση και την παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.