Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Καστανεών για τη μετατροπή του σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας και Επιστήμης

Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορεστιάδας προχώρησαν στη πλήρη ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος Καστανεών, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχθεί την τεράστια δωρεά των 57 εκθεμάτων του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τον Δήμο Ορεστιάδας (αρχικής αξίας κτήσης 4.000.000€), ώστε να ξανανοίξει τις πόρτες του ως : “Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας & Επιστημών του Δήμου Ορεστιάδας”.

Πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και οι συνεργάτες του, συμμετείχαν σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστανεών, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την τεράστια αυτή δωρεά, προς το Ίδρυμα Ευγενίδου και τη βεβαιότητα τους ότι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του Ιδρύματος προς το Δήμο Ορεστιάδας.

Ο κ. Δημητριάδης – Ευγενίδης ανέλυσε τους λόγους επιλογής του χώρου, στον οποίο θα γίνει η έκθεση τεχνολογίας και επιστήμης και ευχαρίστησε το Δήμο Ορεστιάδας για τη συνεργασία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου «Ευγενίδειο», ο οποίος ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ευγενίδου για την πολυετή και ποικιλότροπη προσφορά του στον τόπο μας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντή Αρχοντίδη, τα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του Κέντρου είναι τα εξής:

-η υποδοχή και τοποθέτηση των 57 εκθεμάτων σε απόλυτη συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα

– η δημοπράτηση του έργου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων προϋπολογισμού 660.000 € με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “GR – Energy 2014- 2021” του ΕΟΧ Κ.Α.Π.Ε.  για την εξοικονόμηση ενέργειας

– η διαμόρφωση και ανάπλαση του προαύλιου χώρου

– η εξωτερική διαμόρφωση των κτιρίων