Ομόφωνα από παντού πέρασε το ψήφισμα διμαρτυρίας της Β” ΕΛΜΕ και των φορέων για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ από τα Δημοτικά Συμβούλια Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

ΕΠΑΛ ΟΡΔΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 24-09-13 Β

Ομοφωνία επικράτησε στην έναρξη της αποψινής (15/12) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, κατά την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση που ζήτησε η Β” ΕΛΜΕ Έβρου, αναφορικά με το θέμα της διακοπής λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου και στο 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας.

Είχε προηγηθεί το πρωί η ευρεία σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Β” ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή των δημάρχων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, των διευθυντών των σχολείων, εκπροσώπων του περιφερειακού συμβουλίου και των Ενώσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο πόλεων.

Τόσο στην πρωινή σύσκεψη όσο και στη βραδινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε απόλυτη ομοφωνία για τη διεκδίκηση επαναλειτουργίας των τεσσάρων ολιγομελών τμημάτων και δηλώθηκε σύμπνοια δυνάμεων για την αποτροπή κάθε πιθανού σχεδίου κατάργησης ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων της περιοχής.

Πολλοί εκ των συμβούλων, αλλά και ο εκπρόσωπος της Β” ΕΛΜΕ, Γιώργος Δεμερδεσλής, που παρέστη στη συνεδρίαση, έκαναν λόγο για «προοίμιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων», αναφέροντας συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που “απειλούνται”, όπως αυτές των Ριζίων, του Κυπρίνου, των Δικαίων και των Μεταξάδων.

Άπαντες δήλωσαν ότι ο αγώνας για την επαναλειτουργία των καταργηθέντων τμημάτων αλλά και για τη διατήρηση των σχολείων θα είναι ανυποχώρητος και συνεχής, ενώ στο ψήφισμα που έλαβε ομόφωνη στήριξη τονίζεται ότι “δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών”.

Ομόφωνη ήταν η στήριξη που δηλώθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, που επίσης συνεδρίασε απόψε (15/12) και συζήτησε το θέμα.

 

Το ψήφισμα

«Μετά από κοινή σύσκεψη στην Ορεστιάδα σήμερα 15/12/2015, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη, για την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδ/χου, 1ο ΕΠΑΛ Ορ/δας και 2ο Γ/σιο Ορ/δας.

Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας τις επόμενες χρονιές, ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την άμεση έγκριση της επαναλειτουργίας των τμημάτων αυτών.

Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο στα φτωχά και μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα. Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε πρόταση για κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Έβρο θα μας βρει κάθετα αντίθετους».

 

Το ψήφισμα υπογράφεται από τους:

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

-ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

-ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

-ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΥΡΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΛΙΟΥΔΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΒΑΓΙΑ ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΝΤΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΤΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΡΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΥΚΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

-ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....