Επεισόδια και προπηλακισμοί από ομάδα αγροτών σε υπουργούς και βουλευτές στο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες

DSC_5852-1449933890

-       Σκηνοθετημένα επεισόδια καταγγέλουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ

Προπηλακισμό δέχτηκαν υπουργοί και βουλευτές στην έναρξη του 10ου συνεδρίου θρακών στις Φέρες από 15 κτηνοτρόφους. Στη συνέχεια ο υπουργός εξωτερικών κ. Αμμανατίδης κάλεσε τους κτηνοτρόφους να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να μεταφέρει τα αιτήματα τους στους αρμόδιους υπουργούς. Όπως είπε ο προπηλακισμός και  οι κραυγές δε βοηθούν στη λύση των προβλημάτων αλλά ο δημοκρατικός διάλογος και η συνεργασία. Στα επεισόδια συμμετείχε και  ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μαρίνος Ουζουνίδης.

H ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσαν οι βουλευτές του Σύριζα έχει ως εξής:

«Οι βουλευτές Ν. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τα σκηνοθετημένα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών στις Φέρες την Παρασκευή 11-12-2015.

Καμιά δύναμη δεν θα μας αποτρέψει να πιστεύουμε στο διάλογο, την πολιτική αντιπαράθεση και την δημοκρατική έκφραση ενστάσεων, αντιθέσεων, προτάσεων αντιμετώπισης και επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Κατανοούμε απόλυτα και γνωρίζουμε τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου. Είμαστε πάντα στην διάθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων να συζητήσουμε για τα προβλήματα και να δεχθούμε τις προτάσεις τους. Επιθυμούμε και εμείς όπως και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Προβλήματα και καταστάσεις που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά κυβερνητικές επιλογές των προηγούμενων χρόνων. Εργαζόμαστε συνεχώς και επίπονα για να βρεθούν λύσεις και να βελτιωθούν καταστάσεις, παράλληλα με την υγιή ανασυγκρότηση και στήριξη της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα στο νομό μας, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν. Ζητούμε από όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι κραυγές αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ν. Έβρου ή Υπουργών από παγκόσμιας ακτινοβολίας διαδικασίες ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, οδηγούν σε άλλες εποχές αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές που δεν έχουν θέση στους καιρούς μας.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε την αδυναμία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου να αποτρέψει τέτοια γεγονότα και να προστατεύσει θεσμούς και διαδικασίες.

Η επίδοση ψηφισμάτων και η έκφραση γνώμης των συμπολιτών μας πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές, όχι όμως οι τραμπουκισμοί και οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

 

Οι Βουλευτές

Ρίζος Δημήτρης, Γκαρά Νατάσα, Καϊσας Γιώργος».

DSC_5997-1449934182 DSC_5923-1449934036

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....