Αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου μέχρι σήμερα (04/02) το πρωί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 7 ασθενείς βρίσκονταν στη ΜΕΘ και άλλοι 55 στις απλές κλίνες covid. To τελευταίο 24ωρο έφυγε από τη ζωή, από επιπλοκές του κορωνοϊού, ένας ακόμα νοσηλευόμενος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “στις προτεραιότητες είναι τα μέτρα να χαλαρώσουν στους εμβολιασμένους. Να το έχουμε αυτό υπόψη μας. Και πολύ συζήτηση γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη στιγμή να μην χρειάζεται τεστ για τη μετακίνηση των εμβολιασμένων. Οπουδήποτε, να πάνε, να γυρνάνε… Οπότε, αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι θα έρθει σχετικά σύντομα γιατί κινείται όλη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή προς αυτή την κατεύθυνση. Και επαναλαμβάνω, μόνο για τους εμβολιασμένους”.

Απαντώντας σε ερώτηση του news247.gr ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η πανδημία έχει περάσει από το να κοιτάμε τόσο πολύ τη διασπορά στο να κοιτάμε περισσότερο τους θανάτους. Αυτό είναι που κοιτάμε. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαστε σε αυτούς τους σκληρούς δείκτες και βλέπουμε ότι, όπως έχουμε επαναλάβει, πάνω από το 70% των θανάτων αφορά άτομα που είναι υπερήλικες. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το να κάνουμε focus αυτή τη στιγμή στα σχολεία, όπου τα παιδιά πρέπει να πάνε και να στρεσάρουμε και τους γονείς και τα παιδιά. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που θα κόψει αυτούς τους σκληρούς δείκτες, άλλο από τον εμβολιασμό αυτών των ατόμων”.