Απόφαση καθολικής απαγόρευσης αλιείας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Λαμβάνοντας υπόψη έγγραφο του ΟΛΑ από τον περασμένο Οκτώβριο με θέμα «Μέτρα τήρησης ασφάλειας και αποφυγής ατυχημάτων» και με την αιτιολογία της «ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα» το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση που εξέδωσε στις 19/1/2022, ανακοινώνει την απαγόρευση αλιείας σχεδόν σε όλους τους χώρους του λιμένα.

Όπως αναφέρεται, απαγορεύεται κάθε  μορφή αλιείας από την στεριά και πάνω από πλοία – σκάφη, με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο, στο λιμένα Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα σε τομείς που ορίζονται παρακάτω:

-Στον επιβατικό λιμένα, από τον δυτικό προβλήτα αυτού (θέσεις πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων) και σε  όλο το μήκος του νότιου προσήνεμου λιμενοβραχίονα.

-Πέριξ του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

-Στο λιμενίσκο μικρών σκαφών και την είσοδο αυτού.

-Στον εμπορικό λιμένα και συγκεκριμένα από την πύλη β’ (είσοδος λιμένα από την πλατεία Ελευθερίας) μέχρι τον ανατολικό προσήνεμο λιμενοβραχίονα (εκβολές χειμάρρου Μαΐστρου).

Μάλιστα, σημειώνεται πως οι παραβάτες της απόφασης, που ξεκινά να εφαρμόζεται από 19/1/2022,  ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες ποινικές ή αστικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την λιμενική αρχή σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία.