Με επεισόδια έληξε η δεύτερη μαζική κινητοποίηση στο ΚΥΤ Φυλακίου

Με επεισόδια έληξε η δεύτερη μαζική κινητοποίηση στο ΚΥΤ Φυλακίου. Εκατοντάδες πολίτες από όλο τον Έβρο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Φυλάκιο έξω από το ΚΥΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες επέκτασης που έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες στις υφιστάμενες δομές.

Οι παρευρισκόμενοι, εξέφρασαν την αντίθεση τους με πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική πλατεία του χωριού έως τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Στο χώρο υπήρχε βέβαια αστυνομική παρουσία, με παρατεταγμένες δυο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να εμποδίσουν τον κόσμο να εισβάλει μέσα στο ΚΥΤ, διότι κατά τη διάρκεια της συγκεντρώσεις υπήρχαν εντάσεις.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την όλη τη συμπαράσταση και τη βοήθεια και τους κάλεσε να σταθούν δίπλα του στον αγώνα που θα συνεχιστεί. Επιπλέον, δήλωσε πως στην προσπάθεια του έχει δίπλα του και ακόμα 29 τοπικούς προέδρους.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα οι παρευρισκόμενοι αρνιόταν να απομακρυνθούν από το ΚΥΤ, περιμένοντας μια απάντηση για την εξέλιξη των εργασιών, και έτσι δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των MAT. Μερίδα ατόμων από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτοί με την σειρά τους απάντησαν με ρίψη χημικών, για την άμεση απομάκρυνση τους.

Μετά το συγκεκριμένο γεγονός η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαλύθηκε.

Να σημειωθεί ότι, αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των 29 προέδρων των ισάριθμων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να κατατεθούν προτάσεις για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.