Κοντά 2300 οι δικαιούχοι της Κάρτας Αλληλεγγύης στον Έβρο

1KARTA

Από την Παρασκευή ξεκίνησε η ενεργοποίηση των Καρτών Αλληλεγγύης, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS). Η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ έχει αρχίσει από τις προηγούμενες ημέρες.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα τροφίμων. Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης, η πίστωση της οποίας εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα, έως το τέλος του χρόνου, τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού με το ποσό που εκταμιεύτηκε στους περίπου 150.000 δικαιούχους θα πιστωθεί ένας μήνας για αγορές τροφίμων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος στις παρακάτω κατηγορίες: Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen Παντοπωλεία & supermarket Φούρνοι – Αρτοποιεία Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία.

Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί. Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της.

 

Οι δικαιούχοι στον Έβρο

Τον αριθμό των 2300 ατόμων αγγίζουν οι δικαιούχοι των καρτών αλληλεγγύης στον Έβρο σύμφωνα με τους καταλόγους των ΚΕΠ στο νομό.

Συγκεκριμένα ανά Δήμο και περιοχή ο αριθμός διαμορφώνεται ως εξής:

Δήμος Αλεξανδρούπολης 1296

Αλεξανδρούπολη: 1169

Τραϊανούπολη 22

Φέρες 105

Δήμος Ορεστιάδας 429

Ορεστιάδα 380

Βύσσας 12

Τριγώνου 14

Κυπρίνου 23

Δήμος Διδυμοτείχου

Διδυμοτείχου 379

Μεταξάδων (δεν είχε γίνει γνωστός ο αριθμός)

Δήμος Σαμοθράκης

Σαμοθράκη 35

Δήμος Σουφλίου 145

Σουφλί 43

Λαβάρων 79

Τυχερού 23

 

Τι είναι η Κάρτα Αλληλεγγύης;

Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....