Στον Έβρο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

toskas-1438155625

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, επισκέφθηκε μονάδες και σχηματισμούς στον Έβρο του χώρου Ευθύνης της 12ης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Πατσούκα για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών κατασκευής στρατιωτικών κατοικιών (ΣΟΕΠΟΠ). Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Τόσκας ζήτησε επιτάχυνση των εργασιών, ώστε οι κατοικίες να είναι ετοιμοπαράδοτες μέσα στο φθινόπωρο. Κατόπιν, ο κ. ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα της 23η  ΤΘΤ (Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας) στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το εκεί Κέντρο Εξομοιωτών. Μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος, αντικαθιστώντας τον πυροβολητή στο ασκούμενο πλήρωμα επί του Εξομοιωτή Βολής του άρματος μάχης Leopard (LEO 2 HEL) σε προσομοίωση νυχτερινής άσκησης επέλασης ουλαμού με βολές επί κινουμένων στόχων, επίγειων (αρμάτων) και ιπταμένων (ελικοπτέρων).

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε και το Δέρειο και, αφού άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα των κατοίκων, ανακοίνωσε πως τα διάφορα έργα που θα γίνουν εκεί, τα αναλαμβάνει ο Στρατός.

Παράδειγμα αποτελεί η διευθέτηση κάποιων ρεμάτων, αλλά κυρίως η συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε επισκευές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού, το κόστος των υλικών θα το αναλάβει ο Δήμος Σουφλίου, ενώ οι δαπάνες για τις εργασίες θα καλυφθούν από τον Στρατό και, πιθανώς, από την αρμόδια υπηρεσία έργων.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της οικονομίας και της διάθεσης ρευστού, ο κ. Τόσκας ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός, αφού διαβεβαίωσε πως η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί και η Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

.....