Θέματα: ‘Φ.867 26/05/2016’

Αναπλάσεις – ανακατασκευές πεζοδρομίων σε 21 σημείαστην Ορεστιάδα

pezodromia-03-620x330

Σε συνολικά 21 σημεία σε όλο το εύρος της Ν. Ορεστιάδας έχουν προγραμματιστεί αναπλάσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων. Ήδη σε εξέλιξη είναι οι εργασίες επί της οδού Ευριπίδου στο ύψος της φοιτητικής εστίας και στον παρακείμενο δρόμο του Ι.Ν. Ταξιαρχών.

Πότε θα δούμε φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα;

tx_45_aerio1

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές της χώρας που αναμένεται σύντομα θα δουν το φυσικό αέριο να είναι διαθέσιμο στις πόλεις τους περιλάμβανε η ελληνική λίστα έργων που υποβλήθηκε προς έγκριση για το περίφημο πακέτο Γιουνκέρ.

Διαμαρτυρία αναφορικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Τυχερό

DSC_8748

Συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς ,έκαναν οι κάτοικοι και οι φορείς του Τυχερού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος να το κλείσει . Το ψήφισμα των κατοίκων του χωριού αναφέρει τα εξής:

Αποκατάσταση επικίνδυνων δρόμων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

dromoi perifereia2

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προωθεί την υλοποίηση σημαντικών έργων, των οποίων η δημοπράτησή επίκειται, μετά από την ένταξη των έργων με απόφαση του Περιφερειάρχη, και μετά από αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜ-Θ. Ειδικότερα , στον Έβρο, προχωρά η δημοπράτηση των έργων:

Ξεκινούν οι εγγραφές νηπίων από 1 Ιουνίου

nipia

1. Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται νήπια που συμπληρώνουν την νόμιμη ηλικία. Η προσκόμιση των δικαιολογητικών για εγγραφή γίνεται 1 μέχρι 15 Ιουνίου (σ.σ. τροποποιήθηκε, σε «1 έως 21 Ιουνίου») του προηγούμενου σχολικού έτους.

Επιχορήγηση αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων από το Δήμο Ορεστιάδας

dimarxeio_ordas

Ο Δήμος Ορεστιάδας σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά  επιχορηγήσεις Πολιτιστικών  και Αθλητικών Συλλόγων καλεί τους συλλόγους,  να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών και να ενημερωθούν σχετικά με όσων επιχορηγούνται άνω των 3.000,00 € εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται […]

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

galazies simaies

Έκλεισαν» οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην ΑΜ-Θ… Δύο από τον Έβρο Σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισαν οι θέσεις των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και αναμένεται η ανακοίνωση τους από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραμένουν στην θέση τους οι Αμοιρίδης και Παπαδόπουλος αφού βρίσκονται σε εξέλιξη το έτος Τουρισμού και η καταπολέμηση των κουνουπιών.

Στην Ξάνθη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

kouroumplhs

-Συνάντηση με δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σήμερα στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας,  παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα   «Ζητήματα/Προβλήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».  

Κρούσματα ψώρας στο Διδυμότειχο

prora

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου τα κρούσματα ψώρας σε βρεφονηπιακό σταθμό. Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν προχτές Πέμπτη 19 Μαΐου, ενώ χθες ο βρεφονηπιακός σταθμός έκλεισε προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στο χώρο.

Απονομή Μεταλλίου Α΄ Τιμής από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στον Ιατρό Οφθαλμολόγο, κ. Αναστασιάδη Δημήτριο

anastasiadis-mpourikas

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, θα απονείμει Μετάλλιο Α΄ Τιμής στον επί 20 χρόνια Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και σημερινό επίτιμο Πρόεδρό του, Ιατρό Οφθαλμολόγο, κ. Αναστασιάδη Δημήτριο για την επιστημονική, κοινωνική και εθελοντική προσφορά του στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 28 Μαΐου  στις 20.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.