Θέματα: ‘Φ.864 05/05/2016’

Θέσεις 9 μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης & Διδυμοτείχου

nosokomeio_didymoteixou1-1160x345

Η κυβέρνηση προχωράει στην ενίσχυση με των νοσοκομείων του ΠΓΝ Έβρου, αντιστρέφοντας για πρώτη φορά το κλίμα μετά από χρόνια περικοπών στην Υγεία και αποχωρήσεων προσωπικού: Με την 26/4/2016 με την Α2α/Γ.Π./οικ.30686 απόφαση του Υπουργείου Υγείας για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια προκηρύσσονται θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ:

Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

ploio

Ανοίγει τους προορισμούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης η Σαμοθράκη μετά και τη νέα προκήρυξη που εκδόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί του Έβρου. Συγκεκριμένα, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πλοιοκτήτριες εταιρείες για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, απευθύνει το υπουργείο Ναυτιλίας με σκοπό την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών.

Μέχρι 11 Μαΐου οι δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι

χαλαζι

Πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών κατέστρεψε ολοκληρωτικά το χαλάζι που “χτύπησε” την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα σε περίπου 10 χωριά των περιοχών Βύσσας και Τριγώνου (Κέραμο, Ρίζια, Φυλάκιο, Καστανιές, Άρζο, Καναδά, Πλάτη, Ελιά και Βύσσα).

Προδημοσίευση για το μέτρο «Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

agro-2

Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 –2020 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ανοίγουν οι διεργασίες για την κατάργηση βίζας Τούρκων πολιτών

rossoi-visa-passport

Παρά τις αμφιβολίες που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα θα προωθήσει ένα σχέδιο για τη χορήγηση στους Τούρκους πολίτες καθεστώτος διακίνησης ελεύθερου βίζας. Η εξέλιξη αυτή, έχει χαρακτήρα επιβράβευσης της Τουρκίας από την ΕΕ, για την προσπάθεια μείωσης της ροής των παράνομων μεταναστών και προσφύγων προς την […]

Μια “καλή πρόταση” για να “ξεφορτωθεί” τα “σπιτάκια” στις Καστανιές περιμένει η ΕΤΑΔ

WP_20150329_002

Πρόκληση δημιουργικής φαντασίας για τον δήμο Ορεστιάδας και το δημοτικό συμβούλιο θα αποτελέσει η “πάσα” που φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), η οποία διαχειρίζεται την έκταση των 80 στρεμμάτων και την οικοτουριστική μονάδα των ξύλινων οικίσκων που βρίσκονται εντός αυτής, στο παρόχθιο δάσος των Καστανεών.

Αντι…σιωπητικά της Χρυσής Εμμανουηλίδου

giatros-864x400_c

Aνώτατο δικαστήριο της Ιταλίας: Δεν είναι αδίκημα να κλέβεις αν πεινάς Η κλοπή μικρών ποσοστήτων τροφής για να αντιμετωπίσεις την πείνα, δεν είναι έγκλημα, αποφάνθηκε το ανώτερο δικαστήριο της Ιταλίας, με αφορμή υπόθεση κλοπής τροφίμων αξίας 4,5€ από σούπερ μάρκετ.

Ανοιχτή επιστολή Πανεπιστημιακών για την ίδρυση του Μουσείου του Γένους Καραθεοδωρή στη Ν. Βύσσα

protomi_karatheodori

Την ίδρυση του Μουσείου του Γένους Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Όμιλος για την Προβολή των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών με ανοιχτή επιστολή του προς «τα ανά τον κόσμο μέλη και τους φίλους του Ομίλου». Στην Ανακοίνωση αναφέρεται η σημασία του έργου του μεγάλου μαθηματικού, τις ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και την αναγκαιότητα […]

Πανελλήνιες 2016: Οδηγίες προς τους υποψήφιους για τις εξετάσεις

panelladikes

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες 2016 βρίσκονται οι υποψήφιοι, που σε λιγότερο από έναν μήνα θα δώσουν την «μάχη» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πέρα όμως από την προετοιμασία τους στα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι και σε ότι αφορά τα διαδικαστικά των πανελληνίων εξετάσεων, […]

9,5 ή 10 ευρώ το στρέμμα η εξισωτική αποζημίωση, μέχρι τα 200 στρέμματα

ec281ed1b47e575d7b51c1ebb9cb86e6_L

Νέο θεσμικό πλαίσιο ετοίμασε για την εξισωτική αποζημίωση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα ισχύσει την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με αυτό, οι ενισχύσεις για την εξισωτική αποζημίωση στις ορεινές περιοχές θα ανέρχονται στα 10 ευρώ ανά στρέμμα για κατόχους έως 200 στρεμμάτων, 8 ευρώ ανά στρέμμα για […]