Θέματα: ‘Φ.653 23/2/2012’

Αναζωπυρώνεται ο φόβος για νέες πλημμύρες στον Έβρο

ormenio

-Αναμένονται μεγάλες ποσότητες νερού από τη Βουλγαρία τις επόμενες μέρες -Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών επαγγελματικής στέγης και αγροτικής καλλιέργειας Με τον φόβο νέων πλημμυρών ζουν οι κάτοικοι στις παρέβριες περιοχές του Νομού, μετά και τις συστάσεις της Βουλγαρίας για απελευθέρωση μεγάλου όγκου νερού τις επόμενες μέρες.

Έντονες αντιδράσεις εγείρει η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

OEK

-Καταστροφικές οι συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που προβλέπεται στο Μνημόνιο 2. Ο εν λόγω Οργανισμός εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για χιλιάδες οικογένειες. Άμεσες αντιδράσεις

«Φτερά» για την Τουρκία κάνει η εξόρυξη ζεολίθου που θα υλοποιούνταν στα Πετρωτά

zeolithos

-Παγωμένο παραμένει το έργο στον Έβρο μετά την απόφαση κήρυξης διεθνούς διαγωνισμού Η ανυπαρξία του Κράτους, η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης δίνουν άλλο ένα χτύπημα στην ανάπτυξη του Βορείου Έβρου,

Θολό παραμένει το τοπίο με την ίδρυση ΕΟΖ στη Θράκη

11_building_ring_470_470x300

-Παρουσιάστηκε η μελέτη του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ -Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη ζητούν οι Ομοσπονδίες Εμπόρων και Βιοτεχνών Έντονη κινητικότητα υπάρχει στη Θράκη και κυρίως στον Έβρο αναφορικά με το ζήτημα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, σε ένα τοπίο ωστόσο, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο.

Στα μέσα Μαρτίου αναμένονται τα αποτελέσματα για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ορεστιάδα

anergia_11

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ σε 20 περίπου ημέρες αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα.

Επί του Καναπέως…

modern-times211

… της Νατάσας Γκαρά Η ανάπτυξη κι ο παπατζής… Η ανάπτυξη είναι μία διαχρονική έννοια και απαίτηση, αλλά τώρα τελευταία έχει πάρει τα πάνω της, μια και η ανάγκη της είναι μεγαλύτερη. Πολύς λόγος γι αυτή την ανάπτυξη.

Στο στόχαστρο καταργήσεων και τα καταστήματα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

ika

-Έντονη ανησυχία στους πολίτες του Διδυμοτείχου -Στ. Σιναπίδης: «Casus Belli η κατάργηση του ΙΚΑ στο Διδυμότειχο» Άλλο ένα χτύπημα δέχεται ο Βόρειος Έβρος, μια και συνεχίζεται η προσπάθεια συγχώνευσης ή κλεισίματος υπηρεσιών.

Στις Μητροπόλεις θα διοχετευθεί το παρακρατηθέν ποσό από έξοδα κίνησης που καταβλήθηκε στην Ε. Τσιαούση

tsiaousi

Την υπόθεση που αφορά στην καταβολή παρακρατηθέντος ποσού στο ΚΕΠΑΚΥ Αλεξανδρούπολης ξεκαθαρίζει με δήλωσή της η Βουλευτής Έβρου, κα Ελένη Τσιαούση. Όπως επισημαίνει, το ποσό αυτό αφορούσε παρακρατηθέντα από έξοδα κίνησης, την καταβολή των οποίων ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε 14 μήνες η ολοκλήρωση του Τμήματος της Εγνατίας Μάνδρα – Ψαθάδες

μανδρα

-Υπεγράφη η σύμβαση υποκατάστασης αναδόχου του έργου από την ΑΕΓΕΚ Στο 2013 μετατίθεται η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες, παρά τις πρώτες προβλέψεις που έκαναν λόγο για τη φετινή χρονιά. Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου στους 14 μήνες

Αντι…σιωπητικά…

ανεργια

Ποιες φράσεις καταργούνται λόγω μνημονίου: 1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα «Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο» (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).