Θέματα: ‘Φ.861 14/04/2016’

Οι θέσεις των κατοίκων των Πετρωτών για το ζεόλιθο

zeolithos

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας της 11ης Απριλίου 2016 αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης η έγκριση ή όχι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, που αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους για την εκμετάλλευση του λατομείου ζεολίθου εκτάσεως 83.427,30 τ.μ. στη θέση «Κόκκαλο» της Τοπικής Κοινότητας Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας […]

Μέχρι 16 Μαΐου η υποβολή Ενιαίας Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

opekepe_160412_070917

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) υποβάλλεται κάθε χρόνο από τους ενδιαφερόμενους γεωργούς προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το μοναδικό στη χώρα μας διαπιστευμένο Οργανισμό για τον έλεγχο και την πληρωμή των γεωργικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Έβρου για το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων Αλεξανδρούπολης – Αθήνας της Aegean

aegean_airlines_1_600

Το Επιμελητήριο Έβρου μετά από έντονες διαμαρτυρίες των μελών του, επιθυμεί με τη παρούσα επιστολή να καταγγείλει τη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Aegean στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων Αλεξανδρούπολης – Αθήνας, το οποίο τείνει να απομονώσει τον ακριτικό μας νομό.

Αλλάζει η διαδικασία εγγραφής μαθητών στα σχολεία

mathites-sxoleia

Την απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου, ανακοίνωσαν οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βάση το παλιό και το νέο σύστημα

paneladikes

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά με τα οποία θα εισαχθούν οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν είτε με το παλιό είτε με το νέο σύστημα. Το  4% των θέσεων των ΑΕΙ, που προβλέπονται για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με νέα εξέταση, θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων που θα συμμετάσχουν με το […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην Αλεξανδρούπολη

mediadefaultimagesieronymos-620x330

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 6.30’ μ.μ. ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου, υποδέχεται τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ο οποίος θα χοροστατήσει στον ΣΤ’ Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και θα ομιλήσει προς το εκκλησίασμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

touristes-660x330

Τα πεζοδρόμια στην Ορεστιάδα έχουν τα μαύρα τους τα χάλια με κίνδυνο να πέφτουν από νέοι έως ηλικιωμένοι, όπως και εγώ άλλωστε σήμερα το πρωί!!

Δίχτυ προστασίας θα καλύψει πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους

vivliaria_ygeias400-390x250

Δίχτυ προστασίας, το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους που εκτιμάται ότι αναζητούν περίθαλψη στη χώρα μας, «στήνει» το υπουργείο Υγείας με τις ρυθμίσεις που προβλέπει στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αφορά τους ανασφάλιστους και είναι σε εφαρμογή από τις 4 Απριλίου.

Απέχουν από την υποβολή δηλώσεων οι λογιστές-φοροτεχνικοί του Β. Έβρου έως τις 18 Απριλίου

logistes-1000

Απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων  οι λογιστές-φοροτεχνικοί του  βορείου Έβρου, συντασσόμενοι με την απόφαση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους (Π. Ο. Φ. Ε. Ε.), που ανακοίνωσε αποχή από τη διαδικασία μέχρι τις 18 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει για τη συνέχισή της ή μη.

Τα προσωρινά αποτελέσματα για 316 προσλήψεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

nosokomeio_1020-864x400_c

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2015 για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 316 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.