Θέματα: ‘Φ.856 10/03/2016’

Οριστικά πίσω το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 425 εκ. ευρώ

agrotes_lefta_madata_496992432

Αμετάκλητη η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει από Έλληνες αγρότες, τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ύψους 425 εκατομμυρίων που καταβλήθηκαν τα έτη 2008 και 2009 ως αποζημίωση για ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Π.Ε Έβρου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

prosfigesidomeni

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες. Τα είδη συγκεντρώνονται Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9.00 – 14.00 στα εξής σημεία:

Αναπτυξιακός νόμος: Στην ελληνική οικονομία 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας

euro_xrimajpg_31

Χωρίς ίδια συμμετοχή θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο οι επιχειρήσεις ενώ στις καινοτομίες του νέου νόμου περιλαμβάνονται οι φοροαπαλλαγές σε βάθος 15ετίας, το 12ετές σταθερό φορολογικό καθεστώς για μεγάλες επενδύσεις και ειδική επενδυτική μέριμνα για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές μεταξύ των οποίων και τα 9 νησιά που υπόκεινται στην πίεση του μεταναστευτικού ζητήματος.

ΕΣΠΑ για πτυχιούχους αυτοαπασχολούμενους

es-708_9

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους πτυχιούχους αυτοαπασχολούμενους, που θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Απριλίου.

Κοινές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με την Τουρκία, στον Έβρο, ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας από τη Σμύρνη

ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ1

Οι κοινές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Έβρο, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν στη Σμύρνη, για το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

3.362 προσλήψεις σε δήμους και hotspots από το ΟΑΕΔ

oaed_0

Σύμφωνα με το «σχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1.600 έκτακτες προσλήψεις υπαλλήλων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα που θα μπορούν να ανανεωθούν και πάνω από τους οκτώ μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των […]

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

12821327_1094457230606330_5789769988830113359_n

Ο Σουλτς πέταξε έξω από την ολομέλεια χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Απέβαλε από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λευτέρη Συναδινό, ο Μάρτιν Σουλτς. Νωρίτερα ο Λευτέρης Συναδινός μιλώντας στην ευρωβουλή αναφέρθηκε στους Τούρκους χαρακτηρίζοντάς τους «βρόμικους, βάρβαρους» και «σκυλιά». 

Δωρεάν μαστογραφίες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

μαστογραφία

Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για όλες τις ανασφάλιστες γυναίκες θα πραγματοποιούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 18 Μαρτίου 2016.

Υπουργική Απόφαση για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα

klwstikh-kannavhs-thumb-large

-Οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, (http://minagric.gr/images/stories/docs/sxedio_kya_kanavis040316.pdf) Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) κάτω  του 0,2%. 

Υπουργείο Παιδείας: Έρχονται κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για 8 ξένες γλώσσες

κατάλογος

 - Τι εξετάζει για τις Πανελλήνιες Το στίγμα των επικείμενων αλλαγών στην εκπαίδευση έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, με προσκεκλημένους του Μορφωτικούς Ακόλουθους Πρεσβειών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.