Θέματα: ‘Φ.845 24/12/2015’

14 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

ekab

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων τα οποία θα ενταχθούν στα οχήματα του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Νοτίου Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα), σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

ÂÏÕËÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÏËÏÌÅËÅÉÁ

- Ψηφίστηκε Σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια Σε μια ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έπειτα από μια μαραθώνια ολομέλεια που είχε εντάσεις, εκπλήξεις, κόντρες ομοφοβικά σχόλια και μεγάλες αντεγκλήσεις, ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.  

Σαμοθράκη: 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου

samothraki

Ξεκινά άμεσα με χρηματοδότηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους 324.418 ευρώ, δυνάμει της ΣΑΕ 571, έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.

Πάνω από 3.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία στις αρχές του 2016

nosokomeio_alx

Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Αναλυτικά θα γίνουν 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.440 προσλήψεις γιατρών.

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

volleyball_fraxtis_slovenia_kroatia

Όχι στα… φιλέ του διχασμού ! Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως ο αθλητισμός και δη το βόλεϊ, ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους… Ακόμη κι αν με τους απέναντι σε χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα συρματοπλέγματος με… κοφτερά ξυράφια!

Ενημέρωση εμβολιασμού των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα από την Π.Α.Μ.Θ.

COWS

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα και ανυπόστατες πληροφορίες που διαδίδονται , η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , θέλοντας να ενημερώσει το ευρύ κοινό και όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας σχετικά με την κατάσταση της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών  στην Περιφέρεια, ανακοινώνει τα εξής:

60 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας στην ΠΕ Μακεδονίας Θράκης

ftoxeia

Πιστώσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της νέας περιόδου 2014-2020 μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠεΣΚΕ), όπως τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης.

Έρχονται 400 προσλήψεις σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

koinoniki pronoi

-Ποιοι έχουν προβάδισμα για τις θέσεις Με 400 νέες προσλήψεις θα στελεχωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Νέα Διαβητολογική μονάδα αποκτά το Π.Γ.Ν.Α.

nosokomeio_alx

Στη σύσταση και λειτουργία Διαβητολογικής Μονάδας στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν Έβρου προχωρά το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη. 

Ανανέωση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

deltio metakinisi amea

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου 2015 η διαδικασία ανανέωσης και έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2016.