Θέματα: ‘Φ.839 12/11/2015’

Ποιοι απεργούν στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

24ori-panelladiki-apergia-tis-adedy

-     Σήμερα απεργιακή συγκέντρωση σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη Απεργούν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενες για τα σκληρά μέτρα λιτότητας του τρίτου Μνημονίου.

Συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

1-1447231521

Υπό κατάληψη τελεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από προχθές, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ως έσχατη λύση των εργαζομένων οι οποίοι εδώ και χρόνια καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού, χρηματοδότησης και υλικών. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για 30 νοσηλευόμενους, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες για την υγεία των ασθενών […]

Την Παρασκευή η ορκωμοσία 200 νέων δόκιμων Αστυφυλάκων στη Σχολή Διδυμοτείχου

sxoli astyfylakon

Η ορκωμοσία των νεοεισαχθέντων στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής παρουσία της αστυνομικής ηγεσίας και άλλων πολιτικών φορέων.

Αρχαίος τάφος βρέθηκε στο Δορίσκο Έβρου

doriskos-arxaios-tafos-2-300x168

Από την μέχρι στιγμής αρχαιολογική έρευνα, από την επιστημονική ομάδα που μελετά τον αρχαίο τάφο στο Δορίσκο του Έβρου, προκύπτει ότι πρόκειται για τάφο κιβωτιόσχημο, φτιαγμένο από πολύ καλά δουλεμένες ορθογώνιες πέτρες.

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από τους συνοριοφύλακες

Migrants cross into Macedonia near Gevgelijia

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνουν οι συνοριοφύλακες με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Σε ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ μεταξύ αναφέρεται:

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ως 60.000 ευρώ για να στήσουν τη δική τους επιχείρηση

espa

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

pegasus_LARGE_t_242261_54429380_type11222

Ορεστιάδα: Τέρμα Θεού Αλτ, τις ει; Αδριανουπολίτης, Καραγατσιανός, Γκαγκαβούζης, Μάρης, φαντάρος, μονιμάς, ταξιδευτής… Μετράς χαμένες πατρίδες. Γλώσσες και φυλάκια. Λόγους που σε φέραν ως εδώ, ανάμεσα σε Άρδα και Έβρο, στο Τριεθνές. Τέρμα για τέρμα έφτασες, έχεις μπόλικους.

Έτοιμα τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

koinonikos-tourismos-oaed

Έτοιμα είναι τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων για το πρόγραμμα και ίσως να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα . Αιτούντες στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που προκήρυξε πριν από λίγο διάστημα ο ΟΑΕΔ μπορούν (σύμφωνα με αναφορές) να δουν ήδη στην κατάσταση της αίτησης τους το προσωρινό αποτέλεσμα […]

Πληρωμή για τις εκκρεμότητες για το περσινό επίδομα θέρμανσης

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πληρώνονται οι εκκρεμότητες για το περσινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε χιλιάδες δικαιούχους που είναι στην αναμονή για πολύ μεγάλο διάστημα λόγω της οικονομικής στενότητας των κρατικών ταμείων. Η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα ενώ έτοιμη είναι και η υπουργική απόφαση για τα νέα κριτήρια του […]

Ερώτηση της Βουλευτή Γκαρά Αναστασίας για την μεταφορά των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών του Ν. Έβρου

NATASA

Τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη μεταφορά των μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά του Έβρου προς τα πλησιέστερα δημόσια σχολεία παρουσιάζει στη Βουλή με ερώτησή της η Βουλευτής Π.Ε.  Έβρου Αναστασία Γκαρά.