Θέματα: ‘Φ.837 29/10/2015’

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες του Έβρου

agrotes31

-Τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Ε. στη συνέλευση στο Σουφλί *Καθόρισε το νέο πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι κατέρχονται στους νέους αγώνες. *Αποφάσισε να πραγματοποιήσει 3 ενημερωτικές συσκέψεις σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

Σε ισχύ τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

sintaxis1

Άμεσα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα, αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας, μετά τη δημοσίευση στο Φύλλο της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρόκειται ουσιαστικά για εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, με τα όρια ηλικίας να αυξάνονται, κατά περίπτωση, ακόμη και κατά 17 έτη.

Έβρος – Προετοιμασία για το χειμώνα

SOPP_1

Συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου.

Στις 30 Οκτωβρίου η κάρτα σίτισης – Στις 2 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

oikogeneiaka-epidomata

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών, δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, βάζουν σημερινές πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες, η κάρτα σίτισης θα δοθεί στις 30 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα.

Π. Ρήγας από τον Έβρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ατμομηχανή των αλλαγών που δεν γυρίζει πίσω

panos-rigas

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αναγνώριση του δρόμου που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται και από τη στάση του Γάλλου προέδρου Ολάντ, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα επιβεβλημένη πορεία (δημοσιονομικοί περιορισμοί χωρίς ανάπτυξη και μ’ ένα χρέος δυσβάσταχτο), καθώς και ότι αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη θα δημιουργηθεί ένα […]

Τέλος για την εποχή των Voucher. 1,4 δις για ανέργους και όχι για μεσάζοντες, την επόμενη εξαετία

VOUXHER

Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα του Ηοt Doc για τα προγράμματα για  τα κυκλώματα της κατάρτισης και τα χρυσοφόρα καρτέλ των προγραμμάτων voucher, το Υπουργείο Εργασίας προχωρά στην ουσιαστική κατάργηση αυτής της μεθόδου που αποτέλεσε μια «φάμπρικα» τα προηγούμενα χρόνια που είχε σαν αποτέλεσμα να δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα για την […]

Αντι…σιωπητικά!!! της Εμμανουηλίδου Χρυσής

parelasi_8

Απάτη με μηνύματα που διακινούνται μέσω του «messenger» Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα «messenger».

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στον φράχτη του Έβρου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

fraktis-evros

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στον φράχτη του Έβρου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Ορεστιάδα αλλά και στην πρωτεύουσα του Έβρου την Αλεξανδρούπολη.

Αρχίζουν οι διαδηλώσεις -Στους δρόμους φαρμακοποιοί, αγρότες, ΠΟΕ-ΟΤΑ

DIADILOSEIS

Αρχίζουν οι διαδηλώσεις -Στους δρόμους φαρμακοποιοί, αγρότες & ΠΟΕ-ΟΤΑ  Τα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο έχουν προκαλέσει αναβρασμό στις ομάδες που πλήττονται. Ήδη οι πρώτες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από τους φαρμακοποιούς και τους αγρότες, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ετοιμάζει καταλήψεις σε δημαρχεία.

Ευ. Αποστόλου: Συμφέρει τους αγρότες η αποτύπωση των εξόδων τους

apostolou

«Αν αποτυπωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών που είναι πάρα πολύ υψηλό δεν θα υπάρξει φορολογητέα ύλη. Το μόνο που έχει η αγροτική δραστηριότητα είναι ένα μεροκάματο του αγρότη και της οικογένειάς του, δεν πρέπει να αποτυπωθεί αυτό το πράγμα;»