Θέματα: ‘Φ.814 07/05/2015’

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισκέπτεται τον Έβρο

vaggelis_apostolou-750x400

-Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ο Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης για τα προβλήματα των αγροτών Την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ και ύστερα από πρόσκληση της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί τον Έβρο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι διπλός:

Πολλά χωράφια παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένα στον Έβρο, στα λόγια οι αποζημιώσεις

πλημμυρισμένα χωράφια στον έβρο

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες αγρότες της Π.Ε. Έβρου αφού διανύουμε πλέον τον Μάιο και τα χωράφια τους παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένα. Επιπλέον, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας ότι θα αποζημιωθούν για το απωλεσθέν εισόδημα, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Μιλώντας με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς μας ανέφερε ότι «αυτό το διάστημα έπρεπε να έχει […]

Εισαγωγή εμβολίων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

εμβολιασμός_προβάτου

Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΠΕΝ προς τον ΕΟΦ, επιτράπηκε από 28/4/2015 η εισαγωγή εγκεκριμένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου, οροτύπου 4.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω πλημμυρών στο Δήμο Ορεστιάδας

plhmmyres2

Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που υπέστησαν ζημίες από τις πλημμύρες του χειμώνα είτε από συσσώρευση υδάτων είτε από τη μετακίνηση χώματος, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ Ορεστιάδας και Βύσσας από Τρίτη 05/05/2015 μέχρι και Παρασκευή 08/05/2015.

Αθλητισμός- Παίγνιο ή Παιχνίδι; γράφει η Νατάσα Γκαρά ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΕΒΡΟΥ

Νατάσσα-Γκαρά

Μία μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για την αντιμετώπιση της βίας στον χώρο του αθλητισμού. Μία συζήτηση που ακουμπά πολλές πτυχές του ζητήματος και σχετίζονται με τη βία, με τον ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία, τον οπαδισμό, αλλά και το μαύρο χρήμα, τις αθλητικές διοργανώσεις […]

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

111_14

Ο «Σωστός Έλληνας» «Ο Σωστός Έλληνας  Ψηφίζει την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια και στο Σύνταγμα είναι με τους αγανακτισμένους κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ που κυβερνάει την χώρα. Πάντα ψηφίζει εγωκεντρικά και ποτέ για το γενικό συμφέρον. Είναι κεντρώος σοσιαλιστής (ποτέ δεν ήταν των άκρων) αλλά εάν του πειράξεις την τσέπη μπορεί να […]

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ στις αγροτικές επιδοτήσεις

αγροτικές επιδοτήσεις

Φοροελαφρύνσεις για τους αγρότες στο παρά πέντε της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή. Ειδικότερα, όλες οι αγροτικές αποζημιώσεις θα είναι αφορολόγητες, ενώ οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες θα είναι αφορολόγητες μέχρι το ποσό των 12.000 ευρώ.

Θετικά εξετάζει την εφαρμογή έκδοσης βίζας 72 ωρών σε πολίτες της Τουρκίας η κυβέρνηση

viza

Την πιθανή μελλοντική επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα 72 ωρών) εξετάζει η κυβέρνηση και για τον Έβρο, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά και άλλοι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στη

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λαζόπουλος από τη θέση του Διοικητή ΠΓΝΕ

lazopoulos-453x600

Την υποβολή της παραίτησής του από τη  θέση του Διοικητή του ΠΓΝΕ, όπως έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας από όλες τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, υπέβαλε ο Δημήτρης Λαζόπουλος. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Αίτημα προκαταβολής ως 11 Μαΐου για τα Σχέδια Βελτίωσης

αρχείο λήψης

Μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 έχουν διορία να υποβάλουν αίτημα προκαταβολής στις κατά τόπους ΔΑΟΚ όσοι δικαιούχοι δεν έχουν «ενεργοποιήσει» τα Σχέδια Βελτίωσης για τα οποία έχουν εγκριθεί πριν τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 7541/27-04-2015 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής.