Θέματα: ‘Φ.793 11/12/2014’

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξανά ο Έβρος

πλημμύρες έβρος002

Όλο και συχνότερα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο τον τελευταίο καιρό, ενώ για άλλη μία φορά ο Νομός βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για την ακρίβεια, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η παρέμβρια ζώνη του Έβρου, με απόφαση της πολιτικής προστασίας ύστερα από αίτημα της περιφέρειας ΑΜΘ.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πρόεδρος Δημοκρατίας τον Δεκέμβρη ή πρόωρες εκλογές

vouli

- 17 Δεκεμβρίου ξεκινάει η προεδρική εκλογή – Σταύρος Δήμας ο υποψήφιος Πρόεδρος – Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των «ναι» και «όχι» Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες μέρες. Μία μέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και εν μέσω διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η Κυβέρνηση επισπεύδει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διαδικασία που θα […]

Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης έφτασαν στην Ορεστιάδα

ble_kadoi

Διακόσιοι πενήντα κάδοι ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ορεστιάδας, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων. Τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα ειδικά απορριμματοφόρα. Σημειώνεται ότι στον Δήμο Ορεστιάδας ανακύκλωση γινόταν μόνο στις σχολικές μονάδες με τη συμβολή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

«Αγγέλων Φως» – Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ορεστιάδα

fvs

-από 17 έως 31 Δεκεμβρίου 2014 Ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑΟ του Δήμου Ορεστιάδας, με μουσική, χορούς, τραγούδια, αναβίωση τοπικών εθίμων, νόστιμα εδέσματα και πολλές άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, θα μας μεταφέρει για λίγο στον παραμυθένιο κόσμο των εορτών. Ο Άη – Βασίλης

Επί του Καναπέως…Είναι απλό: Ναι ή Όχι.

nai

…της Νατάσας Γκαρά  Είναι απλό: Ναι ή Όχι. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα και οι επιλογές διπολικές. Άσπρο – μαύρο. Ναι – Όχι. Μέτρα και λιτότητα ή αξιοπρέπεια. Κοινώς, η ψήφος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία πολύ ξεκάθαρη υπόθεση και δε χωρά δεύτερες σκέψεις. Εκτός αν κάποιος βουλευτής σκέφτεται με ιδιοτέλεια […]

Αντι…σιωπητικά – Δεκέμβριος… μήνας των εκπλήξεων!

ws_Snowy_forest_road_1920x1080

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου  Δεκέμβριος… μήνας των εκπλήξεων! -       Τι μήνας κι αυτός! Παραμονές Χριστουγέννων… να στολίσουμε το δέντρο, τα σπίτια μας, να βγούμε στην αγορά… που διάθεση και χρόνος. -       Μα όλα τώρα συμβαίνουν. -       Εδώ και δύο εβδομάδες ασχολούμαστε με τις πλημμύρες. Και τις τελευταίες 2 μέρες είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Όλα τα […]

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα δημοτικά ακίνητα που δεν εκμισθώνονται

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι Δήμοι για τα κτίρια τα οποία δεν εκμισθώνονται και, δεν αποδίδουν έσοδα στους ίδιους, μετά από συμφωνία του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το όνομα του Ζαφείρη Άμπα θα φέρει το αμφιθέατρο του ΔΠΘ

ampas28122013

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα η τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου Α’ του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. σε  «Αμφιθέατρο Ζαφείρη Άμπα», προς τιμή του αείμνηστου Προέδρου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα;

eeyore-and-piglet-christmas-pictures

Με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015.

Σε συμπόρευση όλων των ιατρών και σεβασμό στους διακριτούς τους ρόλους καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

ιατρικός σύλλογος έβρου

- Αντίθεση εκφράζει στις συγχωνεύσεις κλινικών του ΕΣΥ Κάθετα αντίθετος είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου στις συγχωνεύσεις κλινικών του ΕΣΥ, ενώ καλεί σε συμπόρευση όλους τους γιατρούς σε γόνιμο διάλογο, αλλά και συνεργασία για το όφελος των ασθενών.