Θέματα: ‘Φ.779 4/9/2014’

827 οι επιτυχόντες στον Έβρο που εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

επιτυχόντες 2014

- Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 Το πρωί της Πέμπτης 28-08-2014 ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, ανοίγοντας την πόρτα της πανεπιστημιακής ζωής σε χιλιάδες νέους φοιτητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος καταγράφεται άνοδος των βάσεων. Σε 234 τμήματα είχαμε μεταβολή πάνω από 500 μόρια. 

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι της Ορεστιάδας

dhmos

Τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου Ορεστιάδας για την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2017 όρισε  ο νέος Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης. Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και οι αρμοδιότητές τους. 

Β. Μαυρίδης: «Ο Δήμος θα είναι κρυστάλλινος και ολοκάθαρος»

P1010584

-Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας Σε μία λιτή, αλλά πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα. Η αίθουσα του Δημοτικού

Με τον Υπουργό Παιδείας συναντήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Έβρου

λοβέρδος θράκη

-Κενά, απολύσεις, ΕΠΑΛ, αξιολόγηση, διαθεσιμότητα τέθηκαν στο τραπέζι Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο, πραγματοποίησαν οι καθηγητές του Έβρου στα πλαίσια της περιοδείας του Υπουργού στη Θράκη. Κατά τη σύντομη συνάντησή τους, εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου δίνοντας βάση στη διαθεσιμότητα και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.

Στο 40% η ανεργία σε Μακεδονία – Θράκη

anergia

-Δωρεάν η μετακίνηση εργαζομένων στη ΔΕΘ από τον Έβρο  Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν τα Εργατικά Κέντρα για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης  από τη δραματική αύξηση της ανεργίας η οποία αγγίζει το 40% αλλά και της ανασφάλιστης εργασίας η οποία καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Αντι…σιωπητικά

συντριβάνι

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου Από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε; Ν’ αρχίσουμε με τη νέα Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας… Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι. Σ. Γκακίδης, Σ. Μπαχτσεβανίδης, Χ. Ορμανλίδης, Γ. Παπαϊωάννου, Γ. Περιστεράκης. 5 στον αριθμό οι αντιδήμαρχοι. Και την Κυριακή στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκλεγούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα […]

Επί του Καναπέως… Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να διορθωθεί ή να βελτιωθεί

foroi

…της Νατάσας Γκαρά          Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να διορθωθεί ή να βελτιωθεί Μια και φθινοπώριασε και προσγειωθήκαμε, αρχίσαμε να αγχωνόμαστε για τον ΕΝΦΙΑ… Αυτόν τον «αναθεωρημένο» και πιο «δίκαιο» ενιαίο φόρο ακινήτων, που αντικατέστησε το ΕΕΤΗΔΕ, το χαράτσι δηλαδή, με ένα πιο διευρυμένο χαράτσι.

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή ΑΜ – Θ

IMG_5460

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιου Παυλίδη, των Αντιπεριφερειαρχών και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών: «Η μετακίνηση ιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο δεν αποτελεί λύση στα κενά»

Ένωση-νοσοκομειακών-ιατρών-Θράκης

Οι μετακινήσεις ιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο δε λύνει το πρόβλημα των ελλείψεων στα Νοσοκομεία της Θράκης, παρά μόνο μετακυλίονται τα κενά, υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης.

Τα πήρε όλα… «Η Φόνισσα»

Φόνισσα_Κοζάνη (ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

- Τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας «Διόνυσος»   Μάζεψε όλα τα βραβεία η παράσταση «Φόνισσα» στο 15ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο «Διόνυσος» στην Ορεστιάδα. Μάλιστα, υπήρχε και συμφωνία της επιτροπής κοινού και των κριτών. Τα βραβεία: