Θέματα: ‘Φ.771 26/6/2014’

Σε κρίσιμο σημείο το μέλλον της ΕΒΖ

ÌÐËÁÊ ÁÏÕÔ ÓÔÏ ÆÁ×ÁÑÅÙÓ ËÁÑÉÓÁÓ

 -9 θέσεις αγγελιοφόρων εγκρίθηκαν στην Ορεστιάδα -Ερωτήσεις με οσμή πολιτικού σκανδάλου από τον Π. Καμμένο Εν αναμονή των αποφάσεων για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης βρίσκεται ο αγροτικός, πολιτικός και παραγωγικός κόσμος, καθώς αυτές τις μέρες γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις για τη συνέχεια που θα έχει η Βιομηχανία.

Απανταχού Ορεστιαδίτες συναντήθηκαν στο Άλσος Αδριανουπόλεως

10473808_1421015644848694_6369959859340797297_n

Πλημμύρισε το Άλσος Αδριανουπόλεως από Ορεστιαδίτες την Κυριακή το πρωί στην 11η Συνάντηση απανταχού Ορεστιαδιτών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών – Αδριανουπολιτών «Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ».

Σπαράγγια από τη Βύσσα στη Γερμανία

sparagia neas Vyssas

  -Βραβεύτηκε το  συνεταιριστικό παράδειγμα Ένας επιτυχημένος συνεταιρισμός, αυτός των σπαραγγοπαραγωγών Νέας Βύσσας, εξάγει το σύνολο της παραγωγής του και κάνει τζίρο που θα ζήλευαν πολλές μεσαίες επιχειρήσεις. Μαθήματα συνεργασίας και αγροτικής οικονομίας παραδίδει  η Νέα Βύσσα. Οι κάτοικοί της κατάφεραν να συνεννοηθούν και να δουλέψουν μαζί για ένα κοινό

Νέο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στη Λυκόφη

αιγοπρόβατα

-Η νόσος χτύπησε για δεύτερη φορά τον κτηνοτρόφο -Μέτρα πρόληψης και προστασίας στον Νότιο Έβρο Νέο κρούσμα ευλογιάς εμφανίστηκε μετά από 7 μήνες στη Λυκόφη Έβρου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ- Θ. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το κρούσμα χτύπησε για δεύτερη φορά τον κτηνοτρόφο, καθώς είχε σφαγιαστεί το

Αντι…σιωπητικά

drogba

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου Κέρδισε η Εθνική Ελλάδας την Ακτή Ελεφαντοστού. Προκρίθηκε στους 16 και όλοι νιώσαμε πολύ υπερήφανοι. Το ποδόσφαιρο λένε οι ειδικοί, είναι το όπιο, το ναρκωτικό, των λαών. Κέρδισε η Εθνική μας και ως διά μαγείας ξεχάσαμε τη φορολογία, τα χαράτσια, τον φόρο ακινήτων, την ανεργία, την ανέχεια, τη μικρή σύνταξη, τα αυτόφωρα.

Επί του Καναπέως… Τα γκολ κι ο πατριωτισμός

gkol

…της Νατάσας Γκαρά  Τα γκολ κι ο πατριωτισμός Για να καταστραφεί μία χώρα, αλλά και ένας λαός, για να έρθουν τα πάνω κάτω (και τα πάνω πιο πάνω για κάποιους λίγους), για να φτάσουν 5.000 άνθρωποι να αυτοκτονήσουν από απελπισία ή αξιοπρέπεια, αλλά και για να βγαίνει προς πώληση μία ολόκληρη χώρα, χρειάζονται κάποια προαπαιτούμενα.

Μέχρι τις 14 Ιουλίου υποβάλλονται τα μηχανογραφικά

mixanografiko

Ανοδική εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς. Τα σχετικά εύκολα θέματα, κλιμακούμενης δυσκολίας, δεν φαίνεται να δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους υποψηφίους.

Ορεστιαδίτης μαθητής πρώτος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών

science_labwork_general Finished

Ο Λιολιοσίδης Ευάγγελος μαθητής της Ε΄ τάξης  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας πρώτευσε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Νεανικά ονόματα καλλιτεχνών στο 12ο Φεστιβάλ Τυχερού

fest2013_POSTER_TELIKO2

Στις 8, 9 & 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού στον χώρο του Οικοτουριστικού Κέντρου δίπλα στη λίμνη και θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά πολλή μουσική.

Ανδρόγυνο έπαιρνε μηνιάτικο με εκβιασμό σε ιδιοκτήτες καφετέριας

ekviasmos

Ένα ανδρόγυνο συνταξιούχων έβγαζε μηνιάτικο στην Ορεστιάδα μετά από εκβιασμό σε ιδιοκτήτες café – bar  με την απειλή της μήνυσης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Ορεστιάδας, ένας 65χρονος και μία 58χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.