Θέματα: ‘Φ. 728 29/8/2013’

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια και η διαδικασία για το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας

dimarxeio ordas

-151 θέσεις για τον Δήμο Ορεστιάδας -Προτεραιότητα σε οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο Τη δυνατότητα πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δίνει σε 50.000 ανέργους το πρόγραμμα για την Κοινωφελή Εργασία, που ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρμόδιοι υπουργοί.

Με απεργία διαρκείας θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά

olme

Δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργία διαρκείας μέσα στον Σεπτέμβρη προαναγγέλλουν οι καθηγητές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα το δικαίωμα στην εργασία. Η πλειοψηφία των καθηγητών είναι διατεθειμένοι για κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα απεργία διαρκείας, ωστόσο υπάρχουν διάφορες προτάσεις για τον χρόνο έναρξης της απεργίας.

Δεν ελκύει το σήμα μείωσης τιμών στην εστίαση

fpa_estiasi_sima

-Μόνο μία επιχείρηση με σήμα στην Ορεστιάδα Αναποτελεσματικό φαίνεται να είναι το σήμα μείωσης τιμών στην εστίαση καθώς δεν ελκύει τους καταστηματάρχες να το προμηθευτούν. Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από την ισχύ του μειωμένου ΦΠΑ και στην περιοχή της Ορεστιάδας μόνο ένα εστιατόριο έχει προμηθευτεί το μπλε σήμα.

Το γκατζολάκι ξαναχτυπά για 14η συνεχή χρονιά στην Ορεστιάδα

LOGO 14ou-

14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, όπου το Γκατζολάκι συνεχίζει να τρυπώνει τη μουσούδα του παντού, να πεισμώνει, να αισιοδοξεί, να χαμογελά, να ελπίζει και να καλεί τον κόσμο σε… θεατρική εξέγερση!

Αντι…σιωπητικά…

anti

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου Το καλοκαίρι τελειώνει ή καλύτερα τέλειωσε. Τα κεφάλια μέσα! Από Σεπτέμβρη και μόλις ψυχράνει ο καιρός, θα αρχίσει η κυβέρνηση, η δικομματική, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με απειλητικό ύφος να λέει πως πρέπει να απολύσουν 100.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Επί του Καναπέως…25 ευρώ η γάζα;

gazes

…της Νατάσας Γκαρά 25 ευρώ η γάζα; Επιστρέφεις από τις διακοπές και Δευτέρα πρωί ξυπνάς, προσπαθώντας να προσγειωθείς στην πραγματικότητα, και ξεκινάς για δουλειά. Καφέ δεν έχεις πιει ακόμα, γιατί η δύναμη της συνήθειας σε στέλνει για καφέ στην παραλία. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που γύρισες, βλέπεις τα άλλα αυτοκίνητα […]

Κρούσμα ευλογιάς στο Πύθιο

evlogia sto pythio

-Προσοχή στους κτηνοτρόφους συνιστά η Κτηνιατρική Διεύθυνση Κρούσμα ευλογιάς εντοπίστηκε σε ένα κοπάδι προβάτων στο Πύθιο στα μέσα Αυγούστου, ενώ ακολούθησε η θανάτωση του κοπαδιού, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η ασθένεια.

Από το Ορμένιο του δήμου Ορεστιάδας ξεκίνησε το ταξίδι της η «Φλόγα της Αλληλεγγύης»

ormenio

Τη «Φλόγα της Αλληλεγγύης», που ξεκίνησε το ταξίδι της την Κυριακή το πρωί από το Ορμένιο του δήμου Ορεστιάδας, υποδέχτηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης εθελοντές

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα ιδρυθεί στις Φέρες

pyrosvestiko klimakio stis feres_1

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Φέρες προτίθεται να ιδρύσει Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα υπάγεται Επιχειρησιακά και Διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα λειτουργεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο

Πώς να μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ με το νυχτερινό τιμολόγιο

deh nyxta

Μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης ενός νοικοκυριού μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση των νυχτερινών τιμολογίων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Επιχείρηση το νυχτερινό τιμολόγιο αποτελεί μια «καλή λύση για τη μείωση των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα πρέπει να εξετάσουν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παρατεταμένων οικονομικών δυσκολιών».