Θέματα: ‘Φ. 713 2/5/2013’

Δημοτική Τηλεόραση, ΔΗΚΕΠΑΟ, Αναπτυξιακή Εταιρεία και Αναπτυξιακή Β. Έβρου καταργούνται στην Ορεστιάδα

P1000278

Τέσσερα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από τον Δήμο Ορεστιάδας κι άλλα δύο στον υπόλοιπο Νομό, βρίσκονται στο στόχαστρο και έχει προταθεί η κατάργησή τους άμεσα, προκειμένου να απολυθούν οι υπάλληλοι.

Αύξηση ωραρίου και υποχρεωτικές μεταθέσεις για εκπαιδευτικούς

ekpedeytikoi

- Απεργία στις εξετάσεις εξαγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και με υποχρεωτικές μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι εργάζονται λιγότερες ώρες από τις υποχρεωτικές, θα καλυφθούν τα κενά λόγω των μειωμένων προσλήψεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίκαιρες οι διεκδικήσεις της Πρωτομαγιάς για εργασιακά δικαιώματα

ergatiki-protomagia

- Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον Έβρο «Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας, αγώνα και διεκδικήσεων», ήταν το μήνυμα των εργαζομένων τη φετινή Πρωτομαγιά, σε απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα, παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε με την

Σα να ’ρθε ματωμένη η Άνοιξη

hliaxtida

Επί του Καναπέως… …της Νατάσας Γκαρά Πως και πως περιμέναμε την Άνοιξη. Χρώματα, ζωντάνια, ανάταση, αναγέννηση, άνθιση. Κι όμως κι αυτή ήρθε ματωμένη.

Αντι…σιωπητικά

metra (1)

Πασχαλιάτικο δώρο το Πολυνομοσχέδιο για άλλη μία φορά. Σαν δώρο το παρουσιάζει η Κυβέρνηση στον λαό. Έχει ευνοϊκές ρυθμίσεις, λέει. Τις δυσμενείς διατάξεις, όμως, δεν τις αναφέρει.

Αναβλήθηκε η επιστροφή των ενισχύσεων από τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και Θράκης

epixeirhseiw

Στην Κομισιόν έστειλε η Κυβέρνηση το θέμα των επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης αναφορικά με τις ενισχύσεις που είχαν λάβει και κρίθηκαν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τώρα καλούνται να τις επιστρέψουν εντόκως.

Χαμηλότερο το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού

ovelias-660

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προέβη σε διερεύνηση του κόστους του φετινού πασχαλινού τραπεζιού. Όπως προκύπτει, το κόστος θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα Σούπερ Μάρκετ και τις Λαϊκές, τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 15,62% κατά μέσο όρο,

Από που θα απολυθούν οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι

apolyseis

Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε με σαφήνεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας την Κυριακή στη Βουλή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό για τις 15.000 αποχωρήσεις, όπως ανέφερε ο κ

Ξεκινούν οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη άνω των 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία

XEIROPEDESXREH

Κατάσχεση καταθέσεων για όσους χρωστούν ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία έρχεται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, οι οφειλές γίνονται άμεσα απαιτητές εάν διαπιστωθεί η ύπαρξη επαρκών χρηματικών διαθεσίμων.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Τζανίδης

tzanidhs

Την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του κου Γιαννακίδη ανακοίνωσε ο Νικόλαος Τζανίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου με δήλωσή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, η αιτία αποστασιοποίηση ς του από τον συνδυασμό είναι η απουσία ενεργειών από πλευράς Γιαννακίδη μετά τον διορισμό της κας Κουκουβέλα ως Προϊσταμένη των καταστημάτων του […]