Θέματα: ‘Φ. 711 18/4/2013’

Στον Έβρο για τον έλεγχο του Κέντρου Υποδοχής στο Φυλάκιο βρέθηκε ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας

P1000185

-Είκοσι νέα οχήματα θα διατεθούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Έβρου Επίσκεψη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου στον Έβρο πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, ανακοινώνοντας την έναρξη

Σωματείο Εποχικών Εργαζομένων ΕΒΖ: «Να ανάψει το φουγάρο του εργοστασίου»

P1000170

-Κρίσιμες μέρες για την τευτλοκαλλιέργεια στον Έβρο Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση για την τευτλοκαλλιέργεια στον Έβρο, καθώς ο καιρός έχει επιδεινωθεί και οι βροχοπτώσεις είναι συνεχείς και με μεγάλη ένταση, γεγονός που αποτρέπει τους αγρότες να μπουν στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν.

Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο απέσπασαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Νερό, είσαι θησαυρός!»

nero3

Με έργα ιδιαίτερη έμπνευσης συμμετείχαν συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Νερό, είσαι θησαυρός!» οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας και απέσπασαν το 1ο ομαδικό βραβείο στην κατηγορία των Κατασκευών.

Ξεχωριστή νότα στην Ορεστιάδα έδωσε το 2ο ανταλλακτικό παζάρι

P1000207

Δεκάδες είδη αντάλλαξαν πολίτες της Ορεστιάδας στο 2ο ανταλλακτικό παζάρι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από την ανοιχτή συνέλευση.. Πράγματα που για κάποιους δεν ήταν πλέον χρήσιμα, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, παπούτσια, παιχνίδια, βρήκαν τη θέση τους στον πεζόδρομο της πόλης και πολλοί ήταν εκείνοι που μέσα  στα μεταχειρισμένα είδη βρήκαν χρηστικά αντικείμενα που απλά άλλαξαν χέρια.

Αντι… σιωπητικά

fvs

… της Χρυσής Εμμανουηλίδου Τι διάγγελμα έβγαλε ο Πρωθυπουργός! Τέτοια πυγμή, χαρά, αισιοδοξία, σιγουριά. Βλέπει φως στο τούνελ, λέει. Πόσο μεγάλο και πόσο μικρό είναι αυτό το τούνελ δε μας λέει Πού το βλέπει το φως κι εμείς σαν τυφλοί αρμενίζουμε στα σκοτάδια;

Ευγενικοί και καλοκουρδισμένοι…

gravata_590_b

Επί του Καναπέως… … της Νατάσας Γκαρά Ευγενικοί, περιποιημένοι, φρεσκοξυρισμένοι, γραβατωμένοι, πάντα προσεγμένοι, σικάτοι και χαμογελαστοί. Τους φανταζόμαστε σε συμπόσια να πίνουν ήρεμα το κρασί τους κουνώντας καταφατικά το κεφάλι ή στο σαλόνι τους μπροστά στο τζάκι να διαβάζουν ένα δερματόδετο βιβλίο σε προγραμματισμένη ησυχία. Δεν εκνευρίζονται, δεν έχουν ανθρώπινα συναισθήματα ή εκφράσεις. Χρησιμοποιούν συχνά […]

Ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

kounoupi_54_1049

-Στα 2,7 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για δύο έτη Ολοκληρώθηκε ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ αναδείχθηκε ανάδοχος. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ενώ έπειτα αναμένεται η έγκριση

Σε απόγνωση οι παραγωγοί σπαραγγιού στον Έβρο

sparaggia

- Οι αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια χρόνο με τον χρόνο Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί σπαραγγιού στον Έβρο, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι συνεχείς βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες, αποτρέπουν τη συγκομιδή της παραγωγής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αν και πέρασε και το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη, δεν συγκόμισαν ούτε ένα κιλό.

Σημαντικές και καθημερινές οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ψυχική Υγεία των γυναικών

P1000191

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Κρίση και Σύγχρονη Πραγματικότητα. Αλλαγές στην ποιότητα ζωής και Επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία» διοργάνωσε την Κυριακή στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και το Δήμο Ορεστιάδας.

Από τον Έβρο σχεδιάζεται να περνά ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή

EuroVelo_2

-Στην Αλεξανδρούπολη αντιπροσωπεία του Προγράμματος EuroVelo Συνάντηση εργασίας με τον υπεύθυνο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου EuroVelo για την Ελλάδα Γιώργο Φαρφαρά πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Έβρου.