Θέματα: ‘Φ. 709 4/4/2013’

Προτιμητέα υποψήφια για την ΕΒΖ η Γαλλική Cristal Financiere

ebz

-Καταγγελίες και αντιδράσεις από τους εργαζόμενους Την ανακήρυξη της Γαλλικής Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole ως Προτιμητέου Υποψήφιου για το 82,,33%  της ΕΒΖ ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ATEbank.  Με μία προσφορά, η οποία προσέγγισε περίπου τα 40 εκατ. ευρώ, η γαλλική εταιρεία Cristal Financiere, εκτός απροόπτου είναι ο αγοραστής […]

«Ο Ελληνισμός της Θράκης στον αγώνα του 1821»

538

- Παρουσίαση βιβλίου στο Θούριο Ορεστιάδας Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ελληνισμός της Θράκης στον αγώνα του 1821», του Μόσχου Κούκου το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου, στο Δημοτικό  Σχολείο Θουρίου.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας μοιράζοντας χαμόγελα στη πόλη

epal

Μία σημαντική πανελλήνια διάκριση πέτυχαν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας αφού κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Στο γήπεδο της Φυλής στην Αθήνα η ομάδα της Ορεστιάδας ηττήθηκε στον τελικό με 1-0 μετά από πέναλτι – δώρο που παραχώρησε στην ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Σε μια ανύποπτη φάση στο τελείωμα του […]

Στις 24-28 Ιουλίου η 19η Συνάντηση Νέων «Άρδας 2013»

ardas

- Ο «Διόνυσος» ανέλαβε τη φετινή διοργάνωση Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα ξαναζωντανέψει ο Άρδας, καθώς ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή ότι η 19η Συνάντηση Νέων Άρδας 2013 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου. Μάλιστα φέτος, φαίνεται πως το Φεστιβάλ θα αποκτήσει νέα στοιχεία, καθώς τη διοργάνωση θα αναλάβει το Θρακικό […]

Αντι…σιωπητικά

exathlivsh

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου Πώς μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά πράγματα; Άνεργοι, συσσίτια, παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά, επιχειρήσεις, κανείς σχεδόν δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Να διώξουμε τα σύννεφα

zaxarh_ergaths

Επί του Καναπέως… …της Νατάσας Γκαρά Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που μία γαλλική εταιρία, ενδιαφερόμενη να αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ανακοίνωνε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο που εδρεύει στην Ορεστιάδα. Κι όμως η ίδια εταιρία είναι αυτή που έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων ως προτιμητέα υποψήφια για την αγορά της ΕΒΖ.

Δωρεάν θα σιτίζονται οι Κύπριοι φοιτητές στο ΔΠΘ μέχρι το Πάσχα

sitish

Δωρεάν θα σιτίζονται μέχρι το Πάσχα οι Κύπριοι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από σχετική απόφαση της Συγκλήτου. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, από τη μία δημιουργεί νέα δεδομένα στην οικονομική κατάσταση των Κυπρίων, κι από την άλλη, οι κλειστές τράπεζες προκάλεσαν προβλήματα στη χρηματοδότηση των φοιτητών από τους γονείς τους.

Σ. Σιμόπουλος: «Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το έργο Μάνδρα – Ψαθάδες»

mandra

Εξακολουθούν να προκύπτουν προβλήματα με το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των υπευθύνων πως το έργο σύντομα θα είχε ολοκληρωθεί, οι κάτοικοι του Έβρου συναντούν έναν δρόμο στη χείριστη και σε επικίνδυνη κατάσταση. Παράλληλα, ιδιαίτερη ανησυχία είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου […]

Πρόγραμμα για 35.000 νέους ανέργους έως 29 ετών ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας

ergasia5

Το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους», το οποίο αποτελεί ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 άνεργους ηλικίας έως 29 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Για ψευδορκία καταδικάστηκε πρωτόδικα η Άννη Ροροπούλου

roropoulou ariadni

Φυλάκιση 6 μηνών για ψευδορκία ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στην Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Ορεστιάδας και Δημοτική Σύμβουλο, κα Άννη Ρορπούλου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Η δίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου και αφορούσε σε μήνυση που είχε καταθέσει ο εργολάβος Κωνσταντίνος Σίσκος.