Θέματα: ‘Φ. 707 21/3/2013’

Αναζητούνται ευθύνες για τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά

zeolithow 111

-Ματαιώνεται ή θα ξεμπλοκάρει το έργο; Αναθερμάνθηκε ξαφνικά το θέμα της εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου, με βασικό ερώτημα γιατί σταμάτησε η επένδυση που είχε ανατεθεί σε εταιρεία. Μάλιστα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στον Έβρο ύψους 40 […]

Δραματικές επιπτώσεις των Μνημονιακών πολιτικών στην Εκπαίδευση

kots

- Εκδήλωση της Β’ ΕΛΜΕ με τον ΓΓ. Της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη Τον τίτλο «Μνημονιακές πολιτικές και επιπτώσεις στην εκπαίδευση» είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Β’ ΕΛΜΕ στην Ορεστιάδα την προηγούμενη Πέμπτη, με εισηγητές τους: Θέμης Κοτσιφάκης Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας Ταμίας ΚΕΜΕΤΕ, Νίκος Σκίκος, Ειδικός Γραμματέας ΚΕΜΕΤΕ. Τα θέματα που κυρίως αναπτύχθηκαν […]

Τις υγιείς επιχειρήσεις της παραμεθορίου χτυπά νομοσχέδιο για την ανάκληση της επιδότησης επιτοκίου

louketa se epixeiriseis

-Πάνω από 1000 επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα οδηγούνται σε κλείσιμο Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει για άλλη μία φορά ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων  Έβρου στην ανάκληση της επιδότησης επιτοκίου. Με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου “Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχής πιστώσεων κι άλλες διατάξεις” στη Βουλή, ο Σύνδεσμος αναφέρει δύο […]

«Υπό κατοχή το Πέραμα Έβρου» καταγγέλλει η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά της εξόρυξης χρυσού

IMG_8808

Υπό κατοχή φαίνεται πως βρίσκεται ο λόφος του Περάματος Έβρου  αλλά και το ίδιο το χωριό, σύμφωνα με μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής ενάντια στα χρυσορυχεία και της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου. Όπως φαίνεται εξαιτίας των επεισοδίων στη Χαλκιδική, τα αστυνομικά μέτρα φύλαξης του Περάματος έγιναν ισχυρότερα.

Η κατάρρευση ενός οικονομικού θαύματος

newego_LARGE_t_901_105959051

Επί του Καναπέως… … της Νατάσας Γκαρά «Το “κούρεμα” της Ελλάδας με τον τρόπο που έγινε, κόστισε ακριβά…και το μοντέλο που ακολουθήθηκε ήταν λάθος και δε θα επαναληφθεί», διεμήνυε ο Γιούνκερ πριν λίγες μέρες. Και μία ελπίδα φωτός έπεσε στη χώρα, καθώς πολλοί σκέφτηκαν ότι ίσως και να την είδαν αλλιώς στην Ευρώπη και να […]

Αναβίωσε και φέτος το Έθιμο του Μπέη στον Β. Έβρο

mpeis22

Το έθιμο του Μπέη αναβίωσε στα χωριά του Έβρου την Κυριακή της Αποκριάς, ενώ το έθιμο του Βασιλιά στα Πετρωτά ξαναζωντάνεψε μετά από πολλά χρόνια, προσελκύοντας πλήθος κατοίκων που συμμετείχαν. Ο Μπέης είναι ένα Θρακιώτικο έθιμο το οποίο συναντάται κυρίως στον Βόρειο Έβρο με αρκετές παραλλαγές.

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας»

afisa teliki_ΠΕΠΙΣ_Έκθεση φωτογραφίας 14-3-2013

-Πολλαπλές δράσεις σε Τέχνη και Υγεία από την  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Ο μήνας της Γυναίκας θεωρείται ο Μάρτης, και αυτόν τον μήνα επέλεξε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας να ξεκινήσει ποικίλες δράσεις που καλύπτουν τους πολλαπλούς ρόλους της Γυναίκας.

Ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου στο Κέντρο Μεταναστών στο Φυλάκιο

kentro

Ξεκίνησε πιλοτικά από την Παρασκευή 15 Μαρτίου η λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.

Συνάντηση με τη Γ. Νικολάου ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Πυθίου για την καθυστέρηση του αναδασμού

pythio

Ανοιχτή επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κα Γεωργία Νικολάου έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Πυθίου, ζητώντας συνάντηση μαζί της προκειμένου να διεκδικήσουν την επίσπευση των διαδικασιών για τον αναδασμό στην περιοχή, ο οποίος καθυστερεί εδώ και μία δεκαετία.

Φρούτα και φρουτοσαλάτες μοιράστηκαν σε μαθητές

trofima sxoleia 2

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δωρεάν διανομή φρούτων και φρουτοσαλάτας και ήδη στα σχολεία του Έβρου, όπως και σε όλη την επικράτεια διανέμονται φρούτα και φρουτοσαλάτες σε ειδικές κασετίνες, στους μαθητές της χώρας.