Θέματα: ‘Φ. 695 27/12/2012’

Παράταση προθεσμίας για το φόρο ακίνητης περιουσίας έτους 2010

akiniti

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, ο οποίος βεβαιώθηκε μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2012 και λήγει την 31/12/2012, μπορεί να καταβληθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2013 μόνο στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, χωρίς την επιβολή προσαύξησης.

Πετρέλαιο, χαράτσι και τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρώνονται σε άτοκες δόσεις

xaratsi853

Μέχρι και σε έξι άτοκες δόσεις μπορούν να πληρώσουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Παράλληλα, οι τράπεζες επιτρέπουν στους πελάτες τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί με το χαράτσι, σε εννιά άτοκες δόσεις, αλλά και το τέλος εισοδήματος σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Β. Δαλαμαγκίδης από Πρόεδρος του ΚΠΑΑΔΟ

dalamagkidis

- Β. Δαλαμαγκίδης: «Με 125.000 ευρώ το Κέντρο δεν μπορεί να λειτουργήσει» Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΚΠΑΑΔΟ (Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ορεστιάδας) ανακοίνωσε ο κ. Βασίλης Δαλαμαγκίδης αντιδρώντας στη δυσανάλογη μείωση της επιχορήγησης προς το Κέντρο. Κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου, ο οποίος ψηφίστηκε […]

Αναζωπυρώνονται φήμες και ανησυχία για το κλείσιμο του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Δικαίων

patra-tora-diapsevdei-i-pyrosvestiki-tin-yparxi-fotias-1-315x236

Την έντονη ανησυχία τους για το κλείσιμο του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Δικαίων εκφράζουν οι εργαζόμενοι, καθώς ξαναφουντώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για τη συγχώνευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στον συνολικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται να κλείσουν τα κλιμάκια, και να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία της Ορεστιάδας σε Β’ Τάξης.  

Παραδόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Ορμενίου

plimmires-ormenio-1-300x224

Παραδόθηκαν την Παρασκευή μετά από 10 σχεδόν μήνες οι πρώτες 42 επιταγές χρηματικής αποζημίωσης στους κατοίκους του Ορμενίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης Φεβρουαρίου 2012. Παράλληλα, συνεχίζουν οι πληρωμές αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια και αυτής της εβδομάδας στους υπόλοιπους κατοίκους. Μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία που κολλούσε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δεδομένων […]

Αντι…Σιωπητικά

sotiria

…της Χρυσής Εμμανουηλίδου Γιορτές έχουμε και είναι ευκαιρία να ταξιδέψει το μυαλό μας. Ας ξεχάσουμε για λίγο υποχρεώσεις, λογαριασμούς, φόρους, χαράτσια, τέλη κι ας περιπλανηθούμε στις γραμμές και στους κόσμους του βιβλίου. Για όμορφες εικόνες και σκέψεις, δύο βιβλία Εβριτών συγγραφέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «O ΥΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» – Σωτηρία Μαραγκοζάκη (Εκδόσεις Κέδρος) Ένα πολυφωνικό […]

Με λογισμό και μ’ όνειρο…

13723_ph1

Επί του Καναπέως… …της Νατάσας Γκαρά «Η φτώχια είναι η χειρότερη μορφή βίας», έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια συνιστά ένα στυγνό έγκλημα. Βιασμό. Βιασμός με τεχνοκρατικά μέσα και επικοινωνιακό περιτύλιγμα.

20 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για θέρμανση στα σχολεία της Β. Έλλάδας

e0a274e3148b4bb4b79a281bd29db574

Σε περιοχές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «πρώτης γραμμής», όσον αφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, όπως είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, θα χορηγηθούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχουν απομείνει από το συνολικό προϋπολογισμό των 80 εκατομμυρίων ευρώ για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Παραβιάσεις των δικαιωμάτων αλλοδαπών κρατουμένων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

17

Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου είναι στο επίκεντρο της ερώτησης  32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετική με παραβίαση δικαιωμάτων κρατούμενων αλλοδαπών. Στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καταγγέλλουν παραβιάσεις δικαιωμάτων κρατουμένων αλλοδαπών στο πλαίσιο προανακριτικών και ανακριτικών διαδικασιών στα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, Κομοτηνής και Φυλακίου Ορεστιάδας.

Η ένταξη της αστικής ανάπλασης και προγράμματος δημόσιας υγείας εγκρίθηκαν στην Ορεστιάδα

orestiada1aaz9-300x195

Εντάξεις νέων έργων εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) του Δήμου Ορεστιάδας, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013». Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι,