Κακουργηματική δίωξη σε βάρος επτά πρώην στελεχών της ΕΒΖ

zaxari

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για ζημιά που ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ από ανείσπρακτα υπόλοιπα. Τα καταγγελλόμενα στελέχη της ΕΒΖ προχωρούσαν σε αυξήσεις πιστωτικών ορίων χωρίς να τηρούνται οι εγγυήσεις που προβλέπονταν στη σύμβαση. Ανείσπρακτες οφειλές από συγκεκριμένους πελάτες της φαίνεται ότι προκάλεσαν την ζημιά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το διάστημα 2007-2015, η οποία υπερβαίνει τα 50 εκατ. Ευρώ.

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πρόγραμμα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

eisodima_alilegihs

Από την Παρασκευή  15 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στο Δήμο. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και η λήξη του προγράμματος έως 31/12/2016.

Ωφελούμενοι είναι:

Εγκρίθηκε η επένδυση ζεόλιθου στον Έβρο

zeolithos-610x330

Η εξόρυξη κοντά στον οικισμό των Πετρωτών της Ορεστιάδας πήρε την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ένα μεγάλο βήμα για την εκμετάλλευση του ζεόλιθου στην περιοχή του Έβρου έγινε με την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου ζεόλιθου εμβαδού 83.427,30 τ.μ. στη θέση «Κόκκαλο», της τοπικής κοινότητας Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας, από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.

ΕΡΓΟΣΕ: Αναβάθμιση της γραμμής από Αλεξανδρούπολη ως το Ορμένιο

GOPR0254-e1468045648888

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο με θέμα «Χρηματοδότηση και Ελληνική Επιχειρηματικότητα», παρουσίασε τα τρία έργα που επιχειρεί να εντάξει η εταιρεία στο «πακέτο Γιούνκερ» και τα οποία πρέπει (με βάση τους κανονισμούς του συγκεκριμένου ταμείου) να υλοποιηθούν με μορφή ΣΔΙΤ, με συμμετοχή ιδιωτών στη χρηματοδότηση, κατασκευή και εκμετάλλευση.

36.000 προσλήψεις για νέους και ανέργους πριν τη σύνταξη

assets_LARGE_t_183761_54705566

Τρία προγράμματα που θα απευθύνονται σε 13.000 νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών και 23.000 ανέργους έως 64 ετών αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μέσα στον Ιούλιο.

Το πρώτο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας απευθύνεται σε 10.000 νέους από 18 έως 24 ετών και αφορά μεταξύ άλλων κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στόχευση έχει και το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα, απλώς αφορά νέους από 25 έως 29 ετών.

Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εξασφαλίζει κατάρτιση, πιστοποίηση και εγγυημένη απασχόληση ανέργων σε κλάδους αιχμής. Αφορά 23.000 δικαιούχους ηλικίας από 29 έως 64 ετών και θα έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Συνεργασία και ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο η προτεραιότητα της Εκκλησίας στη Θράκη»

makariotatos 027 (2)

-Πρώτη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στη Σαμοθράκη

Την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη με στόχο τον άνθρωπο υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι: «Η Ελλάδα χωρίς τους ακρίτες δεν θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό» και κάλεσε την πολιτεία να προσέξει ιδιαίτερα την περιοχή.

Αντι…σιωπητικά!!! της Χρυσής Εμμανουηλίδου

palaia_dikastiria_orestiadas

Νόμιμο για μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων

Με τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής, που αναμένεται την Παρασκευή (15/07/2016) να επικυρώσει την καταλληλότητα και νομιμότητα του κτιρίου των παλαιών δικαστηρίων Ορεστιάδας, ολοκληρώνεται η διαδικασία που προαπαιτούνταν για τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στους συγκεκριμένους χώρους.

Τ. Αλεξιάδης: “Το τελωνείο Ορεστιάδας διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες τελωνειακών διαδικασιών εισαγωγών και εξαγωγών…”

telonio-kastanies

Όλες τις αρμοδιότητές του στη διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών (εισαγωγών και εξαγωγών) θα διατηρήσει το τελωνείο Ορεστιάδας, καθώς η δραστηριότητα της υπηρεσίας δεν θα επηρεαστεί από την «εξάρτησή» της από το κύριο, Α΄ τάξης τελωνείο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόσληψη νευροχειρουργού στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Γενικό-Νοσοκομείο-Αλεξανδρούπολης

Την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού στην ειδικότητα της νευροχειρουργικής υπέγραψε την Παρασκευή 8 Ιουλίου ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών

shutterstock_2013_8_9_23_32_1_b2

Τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι μπορούν να καταθέτουν έως και τις 19 Ιουλίου ηλεκτρονικά οι εκπαιδευτικοί 28 ειδικοτήτων, σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η πρόσκληση αφορά τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ01,ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17,ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΤΕ01 και ΔΕ01.