Στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας μετατίθενται Μητρετώδης και Κούκλατζης και αποκτούν “μόνιμη κατοικία” στην Τουρκία …

07 stariotikoi

Σε έναν νομικό ελιγμό που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός για την απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης προχώρησε το ΥΠΕΘΑ, 48 ώρες μετα τη συνάντηση των δύο αρχηγών ΓΕΕΘΑ ( Ελλαδας – Τουρκίας ) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ!

Ο Πρόεδρος της Βουλής στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης

03 capture-62

Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη,  που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που τους επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο «Δρόμος Ειρήνης» στις 27 Μαΐου Έλληνες και ξένους δρομείς καλεί ο Δήμος Ορεστιάδας για συμπαράσταση στους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς

07 stariotikoi

Στο μήνυμα-κάλεσμά του ο Δήμος Ορεστιάδας για τον «Δρόμο Ειρήνης» που διοργανώνει στις 27 Μαΐου, προκειμένου να διατρανωθεί η συμπαράσταση όλων στην περιπέτεια των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που ακόμη κρατούνται στη φυλακή της Αδριανούπολης, αναφέρει τα εξής:

Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Ποιοι θα λάβουν έως 380 ευρώ το μήνα

08 τέσσερις-απόφοιτοι-φοιτητές-

Δημοσιεύτηκαν οι προϋποθέσεις για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 380 ευρώ τον μήνα που θα λάβουν προπτυχιακοί φοιτητές. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του διαδικτυακού τόπου/πλατφόρμας https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr ενώ η προθεσμία θα ανακοινωθεί από το ΙΚΥ

Από την Παρασκευή, οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα εννέα (9) μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018) σε ημερομηνίες που θα αποφασίζονται από το ΙΚΥ και ανέρχονται σε (α) Τριακόσια ογδόντα ευρώ (380,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Κατοικίας τους και Διακόσια (200,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν στον Τόπο Κατοικίας τους.

Εκδόθηκε η απόφαση για τις επιταγές διακοπών

Untitled 1

Εκδόθηκε από τους αρμόδιους φορείς η απόφαση που δίνει το πράσινο φως για την προκήρυξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2018- 2019, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγήσει ο ΟΑΕΔ.

Παμψηφεί πρόεδρος του Π.Ε.ΣΥ ΑΜΘ ο Χριστόδουλος Τοψίδης

05 Προεσρος ΠΕΣΥ Τοψιδης

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (12/5) το μεσημέρι στην έδρα του Επιμελητηρίου Καβάλας η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.ΣΥ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά την διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Προέδρου και τον ορισμό Αντιπροέδρων του Π.Ε.ΣΥ Αν Μακεδονίας & Θράκης.

Αρχαιρεσίες και Συγκρότηση σε Σώμα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

epimelitiria-amth

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 14.00 στην έδρα του Επιμελητηρίου Καβάλας (Ομονοίας 30, Καβάλα), θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.ΣΥ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Πρόγραμμα Leader χρηματοδότησης γαι την ανάπλαση αγροτικών περιοχών

touristes-660x330

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 25/23-04-2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΔΡΑΣΗ 19.2.4 «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» (ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

Η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου προσκαλεί όλους τους δημόσιους και πολιτιστικούς φορείς του Νομού Έβρου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το έρηο » ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ».

Αναλυτικά η διακήρυξη:

Δεν έχει τελειώσει τίποτα για την ΕΒΖ – Δηλώσεις Χαρίτση

εβζ

Κοντά στην υπογραφή Μνημόνιο Συνεργασίας  με εταιρεία που εξειδικεύεται στην εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων, με σκοπό την διενέργεια ελέγχων και στη συνέχεια τη μεταβίβαση της βιομηχανίας συνολικά, σε επενδυτή βρίσκεται η ΕΒΖ, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτσης, από το βήμα της Βουλής.

Ρύθμιση – ανάσα μέσα στον Μάιο για τους αγρότες

AGROTES

Από τα μέσα Μαΐου θα έχει τη δυνατότητα ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς το Δημόσιο, δηλαδή στον ασφαλιστικό του φορέα -ΟΓΑ- και στην εφορία, καθώς και προς τις τράπεζες και συγκεκριμένα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τράπεζες που βρίσκονται υπό εκκαθάριση, όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ).