Άρχισε η διάθεση σπόρων από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στη Νέα Ορεστιάδα για την τευτλοκαλλιέργεια

03-Άρχισε η διάθεση σπόρων από το εργοστάσιο της ΕΒΖ

Από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη διεύθυνση του Εργοστασίου Νέας Ορεστιάδας ανακοινώνεται ότι από σήμερα και στο εξής διατίθενται σπόροι τεύτλων για την καλλιέργεια προς τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς.

Η Περιφέρεια δύναται να καλύψει το κόστος ρεύματος των αντλιοστασίων.

07-antliostasio

Ν. Γκαρά: «Εργαζόμαστε συνεχώς για την ελάφρυνση των αγροτών».

Θετικές εξελίξεις έρχονται για τους αγρότες του Έβρου σε ό,τι αφορά στο κόστος λειτουργίας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων του Νομού. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω αντλιοστάσια βρίσκονται στη διαχείριση των ΤΟΕΒ με το κόστος του ρεύματος, το οποίο αυξάνει δραματικά κατά τις περιόδους πλημμυρών, να βαρύνει συγκεκριμένους αγρότες του Νομού μας. Η λειτουργία τους όμως ωφελεί το σύνολο των αγροτών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, συμβάλλοντας στην αποστράγγιση των υδάτων.

6.640 συνδέσεις στο δίκτυο Φυσικού Αερίου προβλέπονται στην ΑΜΘ

aerio4_5

120 χλμ. με 1398 συνδέσεις στην Αλεξανδρούπολη – 59,5 χλμ. με 756 συνδέσεις στην Ορεστιάδα

Το μήκος του δικτύου για την περιοχή  μας προβλέπεται στα 120 χιλιόμετρα. Συνολικά, στις 6 πόλεις της ΑΜΘ προβλέπεται να συνδεθούν 5358 οικιακοί, 1249 εμπορικοί και 33 βιομηχανικοί νέοι τελικοί πελάτες. 

Επενδύσεις επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε 43 πόλεις και νησιά ανά την Ελλάδα περιλαμβάνει το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου 2017 – 2021  που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Η εταιρεία προβλέπεται να επενδύσει κοντά στα 180 εκ. ευρώ.

Πλυμμήρες στον Έβρο: Μέχρι τις 21 Μαΐου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του νομού

evros_plimires_01-thumb-large

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, κατόπιν εξουσιοδότησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, περιοχές των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω περιοχές:

4 νέες θέσεις γιατρών στον Έβρο

03 giatroi_3

Έρχεται νέα προκήρυξη για 83 θέσεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας

Τέσσερις νέες θέσεις γιατρών προβλέπονται για τα νοσοκομεία του Έβρου σε νέα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται να εγκριθεί άμεσα, αφού η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 4/5/2018 ώρα 12μ.μ και λήγει στις 24/5/2018 ώρα 23:59. στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr.

Αυστηροί έλεγχοι από το ΥΠΑΑΤ σε όλα τα στάδια διακίνησης προϊόντων και ειδικά για τα αμνοερίφια

06-arnia-750x543

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μέχρι το Πάσχα, όλες οι υπηρεσίες ελέγχου του Υπουργείου βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στο κανάλι της Βουλής επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι ειδικά στα αμνοερίφια είναι ολοκληρωτικοί, δηλαδή όλες οι εισαγωγές από την αρχή της χρονιάς μέχρι την ημέρα έναρξης εφαρμογής της υποχρεωτικής αναγραφής στις ταμειακές μηχανές των χώρων πώλησης κρέατος, δηλαδή μέχρι τις 19 Απριλίου 2018, θα ελεγχθούν στο σύνολό τους.

Η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας θα παρελάσει στη Ν. Υόρκη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

08-axresdefault

- Για πρώτη φορά εκπροσωπείται η Νέα Ορεστιάδα στη Ν. Υόρκη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Για πρώτη φορά η νεότερη πόλης της Ελλάδας, η Νέα Ορεστιάδα θα βρεθεί στην καρδιά του Ελληνισμού της ομογένειας στις ΗΠΑ, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που γίνονται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη. Είναι σημαντικό ότι αυτή η εκπροσώπηση γίνεται με τα νέα παιδιά που σπουδάζουν και ζουν στην πόλη, τους φοιτητές του ΔΠΘ και συγκεκριμένα την υπερδραστήρια ΧΟΦΟ (Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας).

Το νέο τμήμα διατροφολογίας στο ΔΠΘ φέρνει τριβές στο δήμο Ορεστιάδας

πανεπιστήμιο-2-1021x580

Αντιπαράθεση δημοτικής αντιπολίτευσης με δήμαρχο Ορεστιάδας

Με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Ορεστιάδας επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμαρχο Ορεστιάδας, έπειτα από την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. με θέμα την ίδρυση νέων σχολών. Από τη συνέντευξη  προέκυψε η πιθανότητα το νέο τμήμα Διατροφολογίας που διεκδικεί η Ορεστιάδα να ιδρυθεί τελικά στην Αλεξανδρούπολη. Για το λόγο αυτό ο συνδυασμός «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος Να Ζω» και η «Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Ορεστιάδας – Είναι στο Χέρι Μας» άσκησαν έντονη κριτική στο δήμαρχο για ελλιπή διεκδίκηση, ανικανότητα και αδιαφορία. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας  Βασίλης Μαυρίδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη 27 Μαρτίου.

Πλημμύρες και πάλι στον Έβρο

πλυμηρα 2

Σε συναγερμό οι αρχές για το νέο όγκο νερών που έρχεται από τη Βουλγαρία

 Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας όπου αναφέρεται ότι στις 28 και 29 Μαρτίου, αναμένεται η συνολική ποσότητα νερού από τις λεκάνες απορροής των ποταμών Έβρου, Τούντζα και Άρδα να φτάσει περίπου τα 1300 μ3/sec, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς Έβρο και Άρδα υπερβαίνει το όριο συναγερμού και παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας πρόκλησης πλημμυρών. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη ρηματική διακοίνωση, η ποσότητα των υδάτων μετά το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ αναμένεται να φτάσει τα 730 μ3/sec.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης και συνεχίζεται η κράτηση των δύο στρατιωτικών

5abb82e11dc5248c238b4570

Ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι
Το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη την παράταση της προφυλάκισης των δύο που συνελήφθησαν στις Καστανιές και παραμένουν κρατούμενοι εδώ και σχεδόν ένα μήνα στην Αδριανούπολη. Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης στηρίζεται στο ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν την απαιτούμενη μόνιμη κατοικία στη χώρα, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, το δικαστήριο ανέφερε ότι «εφόσον οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορεί να τραπούν σε φυγή όταν αφεθούν ελεύθεροι».  Παράλληλα, το Anadolu υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας εισαγωγικά στη λέξη ακούσια.